Jön a hó, készül a közútkezelő

Jön a hó, készül a közútkezelő

Fotó: Unsplash/Jessica Fadel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat estétől visszatér a tél: havas eső, valamint elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és Északkelet-Magyarországon számottevő havazás is lehet – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Azt írták, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a szombat éjszakai havazás nyomán vasárnap reggelre a friss hóréteg vastagsága a magasabban fekvő területeken – például az Alpokalján, a Mecsekben, a Börzsönyben, a Mátrában, a Bükkben – elérheti az 5 centimétert, az észak-dunántúli középhegységben pedig akár a 10 centimétert is. Vasárnap délelőtt megszűnik a csapadék, de megélénkül az északnyugati szél, és hétfőre virradóra az ország szinte egész területén fagyni fog.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elrendelte, hogy szombattól a télies időjárású mérnökségek területén bevethetőknek kell lenniük a hóeltakarításhoz és a síkosságmentesítéshez szükséges gépeknek és személyzetnek. A közútkezelő szakemberei a következő napokban ütemezetten fogják végezni a preventív és aktív síkosságmentesítést.

Arra kérik a havas területeken közlekedőket – főleg azokat, akik már lecserélték a téli gumijukat nyárira –, hogy még utazás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az út- és a látási viszonyokról a cég Útinform szolgálatánál, megyei diszpécserszolgálatainál vagy a www.utinform.hu oldalon.

 

Címkék: időjárás, havazás