Jövő év elejétől lehet időalapú jegyet váltani a BKK járataira

Jövő év elejétől lehet időalapú jegyet váltani a BKK járataira

Trolibusz Budapesten (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mi lenne, ha egy nap arra ébrednél, hogy már időalapú jeggyel is utazhatsz Budapesten? Mit szólnál, ha nem kellene minden átszálláskor új jegyet érvényesítened, csak arra kellene figyelned, hogy a megfelelő időtartamra szóló jegyet váltsd meg az utazásod kezdete előtt? – ezeket a kérdéseket tette fel még októberben Facebook-oldalán a BKK. Illetve arra is rákérdezett, hogy milyen időtartamra szóló jegyet tartanának a leghasznosabbnak az utasok. A kérdésre cikkünk írása idején közel négyezer válasz érkezett, a legtöbben egyórás jegyet szeretnének, a második legtöbb szavazat a kilencven perces jegyre érkezett. A harmadik a harminc perces utazásra jogosító jegy lett. Az időalapú jegy lényege, hogy nem kellene minden átszálláskor új jegyet érvényesíteni, csak arra kellene figyelni, hogy a megfelelő időtartamra szóló jegyet váltsa meg az utas az utazás kezdete előtt.

A Telex.hu megkérdezte a BKK-t, milyen időalapú jegy bevezetése várható. A válasz szerint a bevezetés előreláthatóan a jövő év elején várható. Azt, hogy milyen lesz, egyelőre még nem tudják „a pontos termékkoncepció részleteinek kidolgozása még folyamatban van, dolgoznak a megvalósításán”. Hozzátették: az igények pontosabb megismerése céljából további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy az új, időalapú (mobiltelefonról megvásárolható) mobiljegy termékportfóliót kialakítsák.

Arra, hogy mennyibe kerülhet majd az egyórás mobiljegy, a más magyarországi városokban már bevezetett tarifákból lehet következtetni – írja a Tekex.hu. Az időalapú mobiljegyet Debrecenben már bevezették. A városban az előre megváltott jegyek 350 forintba, a járművezetőnél váltottak 450 forintba, az új, 60 perces jegyek pedig 400 forintba kerülnek.

Címkék: Budapest, BKK