Jövő hétfőn kezdődik a pesti alsórakpart felújítása

Jövő hétfőn kezdődik a pesti alsórakpart felújítása

A pesti alsórakpart felújítása előtti próbafúrás (Fotó: BKK)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Június 7-én elkezdődik az Idősebb Antall József rakpart hónapokig tartó felújítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)

A Kossuth tér és a Margit híd közötti szakasz átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja ezen a szakaszon. A projektnek köszönhetően ezen a részen megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, amelyek ma feleslegesen foglalják a Duna melletti értékes közterületeket. A lépcsős partfal megmarad, a világörökségi védett látkép nem sérül. Mindemellett zöldebbé is válik a partszakasz, hiszen 35 fát telepítenek a beruházás során.

A területen dolgozó vállalkozó szakemberei szombaton kora reggel már mintavételi fúrásokat végeztek a helyszínen. Erre azért volt szükség, hogy a kivitelezés megkezdése előtt a bontási technológia meghatározásához pontos képet kapjanak az útpálya szerkezetének alsó rétegeiről.