Józsefvárosi önkormányzat: engedély nélkül használta az áramot az ellenzék

Józsefvárosi önkormányzat: engedély nélkül használta az áramot az ellenzék

Pikó András

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Engedély nélkül, jogosulatlanul vételezték az áramot a józsefvárosi ellenzék kampányrendezvényén vasárnap, ezért kapcsolta le a szolgáltatást az önkormányzat – közölte lapunkkal a VIII. kerület sajtóosztálya. Mint írták, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. felel a kerület vagyonáért, ezért kötelességét végezte, amikor megszüntette az illegális áramvételezést.

„A korábbi gyakorlatnak megfelelően ezután is biztosítjuk az áramvételezést előzetes egyeztetés után minden rendezvényszervező számára, a szabályokat azonban a biztonsági szempontok miatt is mindenkinek be kell tartani" – áll a közleményben, amely szerint a sajtóban megjelent állításokkal szemben az áramvételezést sem kerületőr, sem közterület-felügyelő nem engedélyezte és nem segítette.

Ahogy arról lapunk is hírt adott, Balogh Lajos, az egyik helyi ellenzéki jelölt tartott kampányrendezvényt vasárnap a VIII. kerületi Mátyás téren, az esemény már három órája ment, amikor Pikó András, a kerület ellenzéki polgármesterjelöltje lépett a pódiumra, hogy beszédet mondjon, ám ekkor hirtelen elment az áram. A Mérce baloldali blognak nyilatkozó Balogh Lajos közölte, a rendezvényt már egy hete bejelentették.

A hangosításhoz az áramot a téren található úgynevezett rendőrségi pontból (környéket felügyelő rendőrök bódéja) kapták, mielőtt Pikó beszédének kezdete előtt elment volna. A szervezők értesítették a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve kivizsgálták az esetet, de további intézkedést nem tartottak szükségesnek. A beszámoló szerint azonban a bódénál tartózkodó egyik józsefvárosi kerületőr a Mérce tudósítójának azt mondta: „A főnök utasítására húzták ki.”

– A szervezők által telefonon felkeresett kerületi vezető, Ács Péter azt állította, hogy nem tudta, van-e engedély az áramvételezésre, és ezért kapcsoltatta le az áramot, de arra korábban nem kérdezett rá, hogy a szervezők rendelkeznek-e ilyen engedéllyel.

Józsefváros ellenzéki polgármesterjelöltjével a Magyar Hang legfrissebb, jövő csütörtökig kapható 2019/38. számában olvashat interjút:

Pikó András: Pofon vágott bennünket a valóság | Magyar Hang

Nem hagyhatjuk magunkat megfélemlíteni - erről beszélt Pikó András a kampányközpontjában zajlott házkutatás után. Az ellenzék józsefvárosi polgármesterjelöltje szerint azért kerülhettek célkeresztbe, mert a Fidesz olyan támogatottsági adatokat mért a kerületben, amelyek a kormánypártot is meglepték. Részletek a Magyar Hang szeptember 20-i (2019/38.) számában megjelent interjúból!