Juncker–Soros-plakátokat fújtak le az ellenzéki képviselők

Juncker–Soros-plakátokat fújtak le az ellenzéki képviselők

Bangóné Borbély Ildikó és Szabó Tímea fújják le a plakátokat (Fotó: Szabó Tímea Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben Parlamentből a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz vonult a Váci úton, több ellenzéki képviselő is megszakította a sétáját, és festékszóróval fújt le több, Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátot. Ezek azok az ismert plakátok, amik miatt az Európai Néppártban már kilenc párt kérte a Fidesz kizárását. A graffitizésben aktívan részt vett Tordai Bence, a Párbeszéd, Varju László, a Demokratikus Koalíció, Bangóné Borbély Ildikó az MSZP, Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője és Szél Bernadett független képviselő is.

Ide mentek be a képviselők Fotó: Magyar Hang

A képviselők ezután bejutottak a nyugdíjfolyosítási igazgatósághoz. Tordai Bence élőben közvetítette, az eseményeket pártja Facebook-oldalán, de a biztonsági személyzet ezt némi vita után leállíttatta. A képviselők közölték, hamarosan sajtótájékoztatóval jelentkeznek.

Hétfőn, kora délután Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a Parlamentben azt mondta, az elmúlt kilenc évben mindent megtettek azért, hogy képviseljék az embereket. Szerinte azonban Orbán Viktorék magasról tesznek az emberekre, éppen ezért ezentúl nem vesznek részt a propagandahétfőkön.

Mindenki bejutott Fotó: Magyar Hang

A sajtótájékoztatón elhangzott, ma a köztisztviselőkért állnak ki, akik a képviselők szerint szintén a kormány rabszolgájává válnak. Közölték, a rabszolgatörvényt jogellenes módon fogadták, el, ez tartalmában is sérti a hazai törvényeket. Ezért közösen az Alkotmánybírósághoz fordulnak, azt kérik, hogy ne legyen alkalmazható a törvény.

Kepli Lajos, a Jobbik alelnöke azt mondta, az ellenzéki együttműködést a kormány hozta össze, más társadalmi csoportokért is kiállnak majd. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő pedig kijelentette, a Fidesz a törvényességét tették törvénnyé. Ezután vonultak a nyugdíjfolyósítóhoz.

Még az ülésteremben a szintén jobbikos Jakab Péter folytatta a miniszterelnök varázstalanítását: azt mondta, amikor decemberben beleült a parlamenti székébe és közelről belenézett a Orbán szemébe nem egy államférfit látott, hanem egy üveges tekintetű embert. Szerinte Orbánról az utca embere azt mondaná, hogy ez az ember bolond.