K. Ferenc őrizetbe vétele mögött sokan M. Lőrincet sejtik

K. Ferenc őrizetbe vétele mögött sokan M. Lőrincet sejtik

K. Ferenc logisztikai központja Ebes határában (Fotó: Tompos Ádám/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ebesen járok. Egyetlen embert találok, aki a nevét vállalva is nyilatkozni mer, ő Simon Sándor. Valószínűleg ő is csak azért ilyen közvetlen, mert tőlem tudja meg, hogy a minap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) őrizetbe vett egy „közismert kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonost”, akiről hamar kiderült, hogy K. Ferenc milliárdost takarja. Azért érdeklődöm utána épp ebben a Debrecen hóna alatti, négyezres községben, mert itt található a telephelye az üzletember logisztikai vállalkozásának, amely mintegy kétezer, főleg kelet-magyarországi élelmiszerüzletet lát el áruval.

(...)

– Meglepte önöket K. Ferenc letartóztatása? – kérdezem a Kaviár presszó egyik vendégétől.
– Nem lepett meg. Minden kitelik tőle.
– Mire gondol, mi minden?
– Évek óta próbálja már megszerezni – mondja.
– Kicsoda? Mit akar megszerezni évek óta?
– M. Lőrinc – mondja egykedvűen.

(...)

„M. Lőrinc” – mint K. cégére ajánlatot tevő vállalkozó neve – egyébként nemcsak a Kaviárban bukkant fel a helyi vállalkozó elfogása kapcsán: erről beszéltek nekem Ebes boltjaiban, ezt suttogták városszerte járókelők, háziasszonyok, valamint egy helyi és egy hajdúszoboszlói vállalkozó is emlegette.

(...)

Mit gondolnak a helyiek, mi lesz K. Ferenc 2000 üzletével? Miért szeretik a vállalkozót az ebesiek, mivel segíti a dolgozókat? Ismerői szerint miért nem lesz Simicska Ferencből? A válaszokat a teljes riportban olvashatja a Magyar Hang augusztus 14-én megjelent 2020/33. számában, digitálisan is.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/33. számban? Itt megnézheti!

Címkék: riport, Ebes