Kábítószerek, lopás, prostitúció: nagyszabású razziát tartott Budapest belvárosában a rendőrség

Kábítószerek, lopás, prostitúció: nagyszabású razziát tartott Budapest belvárosában a rendőrség

Hatósági razzia Budapest belvárosában 2022. június 11-ről 12-re virradó éjszaka (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három budapesti kerületben – V., VI. és VII. – tartottak nagyszabású razziát szombatról vasárnapra virradó éjjel a hatóságok. A Police.hu beszámolója szerint az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők – köztük a taxisok – kiszűrésére is. A hatóságok nemcsak a közterületek biztonságára fókuszáltak: ellenőriztek több szórakozóhelyet is.

A rendőrök több mint háromszáz igazoltatást végeztek, tíz embert fogtak el vagy állítottak elő körözés, ittas vagy engedély nélküli járművezetés, garázdaság és rongálás miatt. Az akció során mintegy kétszáz gépjárművet ellenőriztek, 74 esetben pedig alkoholszondát is alkalmaztak, amely három alkalommal pozitív eredményt mutatott, így eljárás indult. Közlekedési és egyéb szabálysértések miatt a rendőrök mintegy 30 embert részesítettek közigazgatási vagy helyszíni bírságban, illetve kezdeményeztek szabálysértési eljárást.

A razzia során a társhatóságok hat szórakozóhely működését ellenőrizték, melynek során kisebb hiányosságokat tártak fel a tűzvédelmi szabályok, nyugtaadás vagy az alkalmazottak bejelentése terén.​​

A rendőrség honlapja szerint a műveletben a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Készenléti Rendőrség, a Polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Önkormányzat, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, Belváros-Lipótváros Önkormányzata, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BFKH Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály munkatársai vettek részt.