Kálmán Olga a DK főpolgármester-jelöltje

Kálmán Olga a DK főpolgármester-jelöltje

Kálmán Olga (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön délben Kálmán Olga televíziós műsorvezető és Dobrev Klára, a DK európai parlamenti listavezetője Budapesten, a Szabadság téren sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a DK Kálmán Olgát indítja főpolgármester-jelöltnek – írta a 444.hu. Kálmán részt vesz az ellenzéki előválasztáson.

Kálmán Olga azt mondta, budapesti jelöltnek tekinti magát, akit a DK támogat, de reméli, hogy később a többi ellenzéki párt támogatását is elnyerni.

„Nagyon rossz lehet a lakájmédia munkásainak, hogy ők nem élhetik meg, milyen szabadon dolgozni" | Magyar Hang

Dobrev Klára a sajtótájékoztatón rámutatott, Kálmán Olga jelölése nem érinti az ellenzéki pártok kerületi megállapodásait, és írásban kötelezték el magukat, bárki nyeri az ellenzéki előválasztást, azt fogják támogatni Budapesten, de bízik abban, hogy ez a személy Kálmán Olga lesz.

Helló Budapest! - Kálmán Olga Hivatalos oldala

Kálmán Olga arról beszélt, hogy Budapesten élő emberként ismeri a város problémáit, ilyen értelemben van programja, ráadásul évtizedek óta a közélettel foglalkozik, így a politikai és gazdasági ügyekre is rálátása van, de végleges, írott programját az után akarja kialakítani, hogy a következő hetekben találkozik és beszélget a választópolgárokkal.

Karácsony Gergely egy Facebook-videóban reagált. „Kezd egyre érdekesebbé válni a budapesti előválasztás – mondta, hozzátéve: – Azt hittem, én leszek a DK jelöltje az előválasztáson. De c’est la vie, ilyen a politika.” Megemlítette, azért örül Kálmán Olga indulásának, mert minél több a jelölt, annál nagyobb lesz az előválasztás győztesének legitimitása.