Kálomista szerint Gyurcsány elsüllyesztené az Elkxrtuk című filmet

Kálomista szerint Gyurcsány elsüllyesztené az Elkxrtuk című filmet

Kálomista Gábor (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kálomista Gábor szerint Gyurcsány Ferenc miatt alig vetítik majd a 2006-os eseményeket feldolgozó Elkxrtuk című filmet a budapesti mozik – derül ki az interjúból, amelyet az Index készített a film producerével. Kálomista szerint ugyanis a főváros tulajdonában lévő Budapest Filmhez tartozó hat moziból a Corvin egyetlen termében adnak majd egy délutáni előadást a premier hetében, míg a Cinema City még nem válaszolt.

Kálomista Gyurcsány mellett Karácsony Gergelyt is tetemre hívja, amikor a következőket mondja: „Nem hiszem, hogy bárki felhatalmazta Karácsonyt Gergelyt arra, hogy ideológiai alapon kitiltson a fővárosból egy magyar filmet, amit nagyon sok budapesti meg szeretne nézni. Ez nem a köz javát szolgálja, hanem a saját vélt érdekeit.”

A producer érvelése szerint a nagy budapesti mozihálózatok úgy ugrálnak, ahogy a liberális elit fütyül. Szándékosan olyan időpontokban vetítik a filmet, amelyeken alig-alig van néző, mert délelőtt, kora délután vagy késő esti előadásokat, a fiatalok iskolában, a dolgozók pedig munkahelyükön vannak. Aztán arra hivatkoznak a nagy hálózatok üzemeltetői, hogy nincs nézettség, nem érdemes vetíteni a filmet.

Kálomista szerint a kis mozikban szívesen vetítenék a filmet, de információi szerint a filmforgalmazók megfenyegették őket, hogy nem kapnak premierfilmeket, ha vetíteni kezdik az ELkxrtukat.

Az interjúban a producer azt is megígéri, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy azok az emberek, akik most akadályozzák a film vetítését, „eltűnjenek innen.”

Néhány évvel ezelőtt viszont éppen Kálomista ellen fogalmaztak meg hasonló vádakat: Janisch Attila filmrendező egy Facebook-kommentjében azt írta, hogy a Kojot című film forgalmazása tudatosan volt rossz, ezért Kálomistát hűtlen kezeléssel vádolta. Egy Facebook-posztban pedig azt írta Janisch, hogy amit Kálomista tett a Kojot című filmmel, az bűncselekmény. Kálomista a kijelentések miatt beperelte Janischt, ám hiába, ugyanis másodfokon is elvesztette a pert.