Kámaszútra-szobákat is kínáló hotelben szállhatott meg Jakab Péter a munkatársaival közpénzen

Kámaszútra-szobákat is kínáló hotelben szállhatott meg Jakab Péter a munkatársaival közpénzen

Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kimondottan felnőtteknek kialakított szállodában töltött el két éjszakát is Jakab Péter és három kollégája néhány hete Gyulán, a Jobbik frakciójának pénzéből. Az nem egyértelmű, hogy tudtak-e róla előzetesen, hogy egy olyan szálláshelyre mennek, amely akár „swing hintát” és „káma padot” is kínál vendégeinek, elmondásuk szerint nem ők intézték a foglalást. Természetesen rákérdeztünk az érintetteknél az iránt érdeklődve, hogy miért éppen ezt a hotelt – név szerint megnevezve – választották. Molnár Enikő, Jakab Péter munkatársa hosszasan válaszolt, nem cáfolva, hogy ott szálltak volna meg. Cikkünk megjelenése után ugyanakkor azt jelezte, hogy ők nem az általunk említett szálláshelyen voltak, hanem egy másikon.

Kifejezetten felnőttek számára kialakított szobáink kellemes kényelmet biztosítanak vendégeink részére – többek között ezzel hirdeti magát az a gyulai hotel, amelyben két éjszakát töltött el Jakab Péter és három munkatársa még június közepén. A szobáiknak olyan fantázianeveket adtak, mint „Love”, „Boldogság”, „Randi”, „Vágy”, de van például „Szenvedély” vagy „I love you” is. Utóbbi „egyedi méretre szabott kétszemélyes franciaággyal és matraccal rendelkezik” és „a szobába bekészíthető kiegészítők: Swing hinta, tantra ágy, káma pad, káma fal”.

A Magyar Hanghoz eljutott dokumentumok szerint ebben a hotelben foglaltak le két szobát Jakab Péternek és három frakcióvezetői asszisztensének – köztük a sokszor említett Molnár Enikőnek – június közepén, amikor a politikus még a Jobbik képviselőcsoportjának vezetője volt. A szállás díját, ami reggelivel együtt összesen valamivel több mint 127 ezer forint volt, a Jobbik frakciója fizette.

A szállás egyébként elérhető a két legnagyobb szállásfoglaló portálon, ahol annyi derül ki, hogy „Felnőttbarát szálláshely (csak 18 éves kortól fogad vendégeket)”, illetve „csak felnőtteket fogadó szállás”. A hirdetésben lévő fotókon pedig az látszik, hogy leginkább a piros és az arany szín dominál, több szobában hatalmas tükrök vannak és „szeretlek” feliratok az ágyakon. A cikk elején idézett információk innen alapvetően nem, csak a szálloda saját honlapjáról derülnek ki.

Megkerestük az ügyben a mostanában Jakab Péter közleményeit a sajtónak eljuttató Molnár Enikőt, szerettük volna megtudni, hogy miként esett a választás éppen erre a helyre. Molnár Enikő lapunkkal azt közölte, hogy a szállást egy frakcióalkalmazott foglalta, ezt eleve a hivatal munkatársai szokták intézni, sem ő, sem Jakab Péter nem szokott foglalásokkal foglalkozni. Ők csak megadták a paramétereket, például a szobák számát, ami típusfüggő. Itt kettőt foglaltak, de a szobák két légterűek, „így kényelmesen el lehet férni egymástól függetlenül”, illetve mivel Jakab Péter fő étkezése a reggeli, így fontos volt, hogy ahol alszanak, reggelit tudjon biztosítani. Más kérésük – közlése szerint – nem is szokott lenni.

Molnár Enikő válasza szerint a szállást lefoglaló alkalmazott jelenleg Lukács László György frakcióvezető mellett dolgozik. Habár erre nem tért ki, az a nyilvánosság előtt is egyértelműen megmutatkozik, ahogyan elmérgesedett a viszony Jakab Péter és a Jobbik jelenlegi vezetése között.

A foglalást intéző frakcióalkalmazottat is kerestük, az azonban nem derült ki, hogy miért erre a szálláshelyre esett a választása: kérte tőle bárki vagy egyszerűen ez tűnt megfelelőnek. Csak annyit lehetett megtudni az elmondásából, hogy az árra szokott figyelni. Ám ennél többet nem akart mondani, nyilatkozni sem szeretett volna.

Molnár Enikő egyébként – aki szerint a kérdések „hajaznak a Fideszes (sic!) propaganda origó kérdéseire és nagyon remélem, hogy a Magyar Hang olvasói színvonalasabb anyagokra és hiteles tájékoztatásra vágynak” – hosszasan sorolta, hogy mivel töltötték Gyulán az időt. Jakab Péter találkozott Szabó Ervin önkormányzati képviselővel, majd a napot Medgyesegyházán egy helyi töktermelőnél töltötték. A nap végén egy helyi étteremben állt be futárnak Jakab Péter, majd a vacsorát is itt fogyasztották el. Másnap a Békés megyei földeket rótták, hiszen soha nem látott aszály sújtotta ezt a területet is, kukorica, búza és árpa földekre mentek ki, és nézték meg a helyi gazdákkal a termény állapotát. – Gondolom, szerkesztő asszony is számos cikket írt az aszályról és az elszabaduló élelmiszer árakról. Remélem, mindezt rengeteg terepmunka és utánajárás követte, így tudhatja, hogy a békés megyei (sic) gazdák mennyire rettentő nehéz és súlyos helyzetben vannak. Mi az egész napot itt töltöttük, hogy Jakab Péter az ő helyzetüket és sorsukat a Parlamentben hitelesen tudja bemutatni – írta. Mindezt egyébként Jakab Péter részletesen dokumentálta is a Facebookon számos fotóval és videóval.

Molnár Enikő azt kérte, hogy levelét teljes terjedelmében közöljük:

Kérdései hajaznak a Fideszes propaganda origó kérdéseire és nagyon remélem, hogy a Magyar Hang olvasói színvonalasabb anyagokra és hiteles tájékoztatásra vágynak. Természetesen küldöm a foglalást és a részletes programot videókkal és fotókkal egyaránt.
A szállást Sándor Márk foglalta, most már dr. Lukács László György frakcióvezető úr hivatali alkalmazottja. Sem én sem Jakab Péter nem szokott foglalásokkal foglalkozni. Erről mellékelve küldtem is egy levelezést, amit Sándor Márk folytatott a hotellel. Ezt a hivatali munkatársak szokták elvégezni a megadott paraméterek alapján: szoba száma (ez általában típustól függő, hiszen itt most 2 szobáról beszélünk, de szobánként két légtérűről így kényelmesen el lehet férni egymástól függetlenül) valamint Jakab Péter fő étkezése a reggeli így fontos, hogy ahol alszunk, reggelit tudjon biztosítani. Más kérésünk nem volt és nem is szokott lenni.

Június 13. Jakab Péter program

Találkozó dr. Szabó Ervin, önkormányzati képviselővel.
Az erről készült fotó itt található meg:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=578219396993238&set=a.438354937646352

Majd a napot Medgyesegyházán egy helyi töktermelőnél töltöttük, aki korábban dinnyézéssel is foglalkozott.

Az erről készült fotó és videó itt találhat meg:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=578573440291167&set=a.438354937646352
https://www.facebook.com/jakab.peter.miskolc/videos/903652871031683

A nap utolsó állomása Mezőhegyes volt, ahol Jakab Péter találkozott Venyercsan Csabával. Gondolom, szerkesztő asszony is tudja, hogy Mezőhegyes azon egyik vidéki települések egyike, ahol nyert az ellenzék.
Az erről készült fotó itt található meg:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=578703870278124&set=a.438354937646352

Majd nap végén egy helyi étteremben állt be futárnak Jakab Péter, majd a vacsoránkat is itt fogyasztottuk el.
Az erről készült fotó és videó itt található meg:
https://www.facebook.com/jakab.peter.miskolc/videos/548087673613977
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=581209373360907&set=pb.100044155490387.-2207520000..&type=3

Késő este dr. Szabó Ervint autóval hazavitte még Jakab Péter Orosházára majd Gyulán elfoglalta a szállást körülbelül 22 óra magasságában, de ha gondolja, kérje ki a biztonsági kamerák felvételeit is, hogy biztos nem tévedtem plusz mínusz fél órát.

Június 14. program

A reggeli gyors elfogyasztása után, gyorsan útnak is indultunk.
Hiszen a munka nem áll meg. Reggel már a békés megyei földeket róttuk, hiszen soha nem látott aszály sújtotta ezt a területet. Probléma és baj van bővel itt is.
Kukorica, búza és árpa földekre mentünk ki és néztük meg a helyi gazdákkal a termény állapotát.
Az itt készült fotók és videók itt érhetőek el:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=578826580265853&set=a.438354937646352
https://www.facebook.com/jakab.peter.miskolc/videos/389394526476473
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=579934066821771&set=pb.100044155490387.-2207520000..&type=3

Gondolom szerkesztő asszony is számos cikket írt az aszályról és az elszabaduló élelmiszer árakról. Remélem, mindezt rengeteg terepmunka és utánajárás követte így tudhatja, hogy a békés megyei gazdák mennyire rettentő nehéz és súlyos helyzetben vannak. Mi az egész napot itt töltöttük, hogy Jakab Péter az ő helyzetüket és sorsukat a Parlamentben hitelesen tudja bemutatni.

Érkezés vissza Gyulára és vacsora a helyi Hamburgerbárban.
Ha Gyulán jár mindenképp próbálja ki: https://hambibar.hu/

Majd mindenki a szobájában dolgozott, hiszen igyekeztük mindannyian az elmúlt napok leforgatott anyagait feldolgozni.

Június 15. program

Hazaindulás reggel 9 óra magasságában. Budapest felé még megálltunk Szarvason, ahol a következő fotó készült.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=579821103499734&set=pb.100044155490387.-2207520000..&type=3

Remélem kérdéseire kimerítő választ adtam és sajnálattal vettem tudomásul, hogy hírportáljuk ezekkel, a Jakab Péter által bemutatott anyagokkal egy cikkükben sem foglalkoztak. És a propaganda szagú anyagok helyett hiteles tájékoztatást olvashatnak a Magyar Hang olvasóit.

FRISSÍTÉS:
Cikkünk megjelenését követően Molnár Enikő arról tájékoztatta lapunkat, hogy ők valójában nem is ebben a szállodában, egy másikban szálltak meg.
A birtokunkba került email a foglalásról az általunk is említett szálloda e-mail címére lett elküldve. A válaszadó az általunk is említett hotel alkalmazottja az elérhető információk szerint. Molnár Enikőnél is az általunk említett hotelre kérdeztünk rá és ő arra válaszolt hosszan, amit idéztünk is cikkünkben.