„Kár, hogy nem volt cápa az anyjuk magzatvizében!” – kívánta a polgármester az LMP-seknek

„Kár, hogy nem volt cápa az anyjuk magzatvizében!” – kívánta a polgármester az LMP-seknek

Vanó András, Galgahévíz polgármestere (Képernyőfelvétel: Régió Plusz Televízió / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szokatlanul durva fogadtatásban részesült Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő, a Lehet Más A Politika (LMP) társelnöke és csapata a Pest megyei Galgahévízen. A község polgármestere, Vanó András a közösségi médiában azt kívánta az ellenzéki képviselőnek, hogy bárcsak cápák ették volna meg az anyaméhben – hívta fel a figyelmet a történtekre a párt egy, a Magyar Hanghoz eljuttatott közleményben. A komment ugyan több napig elérhető volt, miután lapunk írásban megkereste Vanót, törölték.

– Kár, hogy nem volt cápa az anyjuk magzatvizében! – írta Vanó András polgármester korábban az alá a közösségi médiában megjelent poszt alá, amely Schmuck Erzsébet kampánycsapatát ábrázolta galgahévízi látogatásukon.

 

 

Az LMP-s országgyűlési képviselő az ellenzéki előválasztáson Pest megye 9. választókerületében (Nagykáta) indul a képviselőjelöltségért, Galgahévíz is a választókerületben található. A poszt azt az állítást is megfogalmazta, hogy az ellenzéki politikusra Galgahévízen nem volt kíváncsi senki. Vanó András egyébként nem kormánypártiként, hanem független indulóként nyerte meg a polgármester-választást a mintegy 2500 lakosú településen, ám egyébként gyakran oszt meg kormánypárti tartalmakat oldalán. 

A polgármester hozzászólására érkezett elítélő reakció is, egy kommentelő arról érdeklődött, hogy a település polgármestereként miért enged meg magának ilyen megnyilvánulásokat. A polgármester igen különös módon érvelt amellett, miért kívánta Schmuckék halálát: azt írta, hogy, neki azt tanították, hogy ha valahová belép, akkor „bekopogok, köszönök és elmondom mit szeretnék, hogy belépni merészelek. Mert ugye nem csak átutazóban volt. Settenkedve, uszítani próbált” – értelmezte Vanó Schmuck Erzsébet kampánylátogatását.

Arra a felvetésre, hogy ezek szerint kötelező-e mindenkinek engedélyt kérnie a belépésre, aki a településre érkezik, a polgármester úgy reagált, hogy ezt „illemből” megtehették volna a kampányoló ellenzékiek. – Ha vendéget szeretnék hívni, megteszem magam és az arra megfelelő személy az én számomra az az országgyűlési képviselő, aki nagyon sokat tett a község fejlődéséért. És ő nem más mint Czerván György! – zárta a szokatlan eszmefuttatást a polgármester. A hozzászólás a Maradj velünk Magyarországért nevű, 1428 követővel rendelkező Facebook-oldalon volt elérhető jó pár napig. Az oldal többnyire az ellenzéki pártokat és politikusokat negatívan bemutató, nem egyszer alpári stílusú kampányposztok megosztásával foglalkozik.

A Magyar Hang kereste írásban a polgármestert az üggyel kapcsolatban, ám kérdésünkre cikkünk megjelenéséig nem reagált. Ugyanakkor megkeresésünket követően elérhetetlenné váltak a polgármester kommentjei (azokat azonban lementettük még előtte).

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.