Karácsony: 2021 pokoli nehéz év lesz, 88 milliárdos a bevételkiesés

Karácsony: 2021 pokoli nehéz év lesz, 88 milliárdos a bevételkiesés

Karácsony Gergely Facebook-üzenete Budapest újranyitása alkalmából Budapest újranyitását (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A következő év pokoli nehéz lesz. A 2021-es lesz az elmúlt évtizedek legtakarékosabb fővárosi költségvetése – erről írt közösségi oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere vasárnap. Mint írta, „a spórolást magunkon, a politikai vezetésen kezdjük, de sajnos még így sem lesz elég pénzünk arra, hogy minden közszolgáltatást azon a színvonalon biztosítsunk a budapestieknek, mint amit megérdemelnének”.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/photos/a.266672553365598/3782077231825095/

– Azért nem, mert a válság és a kormány megszorításai drámai mértékben csökkentik a főváros bevételeit. Mivel a kormánypropaganda rengeteg hazugságot hordott össze ezekkel kapcsolatban, fontos tudnotok, hogy jövőre 88 milliárd forinttal kevesebb pénzből kellene ugyanazt nyújtanunk a városlakóknak, mint 2019-ben Tarlós Istvánnak – zárta sorait Karácsony Gergely.

Karácsony állítását egy ábrával is szemléltette, ezen az látható, hogy csak az iparűzési adó kiesése 28 milliárd forintos veszteséget jelent, míg a megemelt szolidaritási adó mínusz 26 milliárdot fog eredményezni.