Karácsony: A fideszesek nem akarják vizsgálni, hogyan jutott Schadl az ingatlanokhoz

Karácsony: A fideszesek nem akarják vizsgálni, hogyan jutott Schadl az ingatlanokhoz

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogászkodásba kezdtek a kormánypárti politikusok, és nem szavazták meg annak a vizsgálóbizottságnak a felállítását, ami Schadl György ingatlanszerzését vizsgálná. Így látja legalábbis Karácsony Gergely, aki a Facebook-oldalán üzente a fideszeseknek: az önkormányzatiság lényege, hogy az önkormányzat tájékoztatást kér. „Még akkor is, ha ez a Fidesz számára fájdalmas”, fűzte hozzá. Szerinte az ügyet így is kivizsgálják, és nem fogják hagyni, hogy „Schadl György meg a haverok megszerezzék Budapest legértékesebb ingatlanjait.”

A bizottság azt tudakolná, hogy jutott a Bírósági Végrehajtói Kar elnöke több értékes V. és VII. kerületi ingatlanhoz. A közgyűlés szerdán döntött a vizsgálóbizottságról, a fideszesek pedig Karácsony szerint nem akartak utánajárni, a két volt fideszes polgármester „hogyan adhatott oda szinte fillérekért ingatlanokat egy köztörvényes bűnözőnek.”

Karácsony hozzátette, amikor a Városháza-üggyel előjöttek, akkor ők álltak a vizsgálóbizottság elébe. Akkor is, ha tudták, hogy semmit nem fognak találni, „hiszen senki nem akarta eladni a Városházát.” „Kivizsgáltunk egy ügyet, ami nem történt meg, de azzal az üggyel, ami a magyar belpolitika legnagyobb botrányával van összefüggésben a fideszes polgármesterek szerint nem kellene foglalkoznunk” – fejtegette Karácsony.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg