Karácsony: Orbánnak fontosabb a Fertő tó beépítése, mint Budapest egészségügyi fejlesztése

Karácsony: Orbánnak fontosabb a Fertő tó beépítése, mint Budapest egészségügyi fejlesztése

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Már lassan egy talpalatnyi hely sem lesz ebben az országban, ahová ne akarnának felhúzni egy szállodát, egy éttermet vagy akármilyen betonhalmazt, amellyel kipusztítják a helyi élővilágot és tönkreteszik a környezetet” – írta hétfői posztjában Karácsony Gergely, főpolgármester.

Amint arról december 26-án lapunk is beszámolt, újra kiírják a december 10-én visszavont közbeszerzést a Fertő tóra tervezett gigaberuházást illetően. A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (SFTFN) kiírása szerint a második ütemben két motelt, egy látogatóközpontot étteremmel, egy 682 négyzetméter hasznos alapterületű vízisport épületet és két óriásmedencét kell építeni utakkal, hidakkal együtt.

Karácsony Gergely szerint a járvány bebizonyította, többet kellene költeni az egészségügyre, főleg nálunk, ahol világviszonylatban is magas volt a halálozási mutató. Emlékeztet arra, hogy a kormány az év végi megszorító csomaggal elvette a jövő évre tervezett budapesti egészségügyi fejlesztések forrását, ehelyett presztízsberuházásokra költ, ahol jól megszedheti magát. „Rajtunk áll, hogy megbuktatjuk-e őket, és végre olyan kormányt választunk, amely elsősorban az emberekkel foglalkozik” – teszi hozzá.