Karácsony a „lakájmédiának”: Egyszer elvettem más homokozólapátját az óvodában, de megbántam

Karácsony a „lakájmédiának”: Egyszer elvettem más homokozólapátját az óvodában, de megbántam

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely a 2021. január elsejei videójában (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Hallom, beindult az unalomig ismert tempó. A lakájmédia kérdések, adatigénylések özönével árasztotta el eddigi életem különböző színtereit, hajrá, csinálják csak, dolgomnak érzem, hogy segítsem a tényfeltárást – kezdte posztját Karácsony Gergely pénteken. A főpolgármestert a napokban a kormánypárti sajtó azzal kritizálta, nem beszél túl jól angolul, amit a politikus el is ismert. A nyelvtudás kérdése azt követően került elő, hogy Karácsony egy külföldi lapnak adott interjúban arról beszélt, Orbán Viktor alacsony és kövér, ő meg magas és vékony. A főpolgármester ezt követően nem sokkal bocsánatot kért kijelentéséért.

A politikus most viszont végig vette élete különböző színtereit a nyelvtudását napok óta gőzerővel firtató kormánypárti sajtó számára. – Bölcsibe nem jártam, remélem, nem gond. Óvodába Nyírtasson jártam, úgy emlékszem, egyszer elvettem más homokozó lapátját, de már megbántam. Általános iskolát Nyírtasson kezdtem és Debrecenben fejeztem be, nem, nem rúgtak ki, elköltöztünk, bocsi. A debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban érettségiztem, most szólok, nem voltam nagyon jó tanuló, ha kérik, megpróbálom megkeresni az érettségi bizonyítványomat, de fogalmam sincs, hol lehet. A Károli Gáspár Egyetemen kezdtem, majd az ELTE-n diplomáztam, szociológia szakon, itt már jobban ment a tanulás, talán mert jobban érdekelt a téma. Nyelvvizsgát az egyetem nyelvi lektorátusán tettem – de ezt már tudják – ismertette életrajzát.

Azzal folytatta: „vidéki gyerek lévén a Ráday utcai kollégiumban laktam, és hát bevallom, voltak húzós estéink. Ha a lakájmédia tudni szeretné, milyen volt, talán megkérdezhetik a kollégiumi társaimat, például Rogán Antalt, szerintem megvan nekik a telefonszáma.” A felsorolás következő állomásaként a szakdolgozatát említette, amit a választói magatartásról írt, szerintem elég jól sikerült, „nyertem vele versenyt, de nyilván ezt majd a propagandasajtó szakértői eldöntik helyettem, hisz ők jobban tudják”.

– Aztán tanítani kezdtem az egyetemen, látom, gondot okoz annak feldolgozása, hogy miként lehettem ilyen fiatalon adjunktus, hát nem is tudom, talán kérdezzék meg az általam egyébként sokra tartott Lánczi Andrást, aki kinevezett. Küldjek telefonszámot, vagy megvan? Imádtam tanítani, hogy hogyan csináltam, azt talán a diákoktól kell megkérdezni, mindenesetre büszke vagyok rá, hogy volt olyan év, amikor az országos versenyen az első hat helyezettből öt az én tanítványom volt. Volt, hogy elkéstem az óráról, ez igaz. De a részletek felől, mondom, érdeklődjenek az egykori diákoknál. Ehhez például csak ki kell kiabálni a Miniszterelnökség folyosójára: van, aki Karácsonynál tanult? Lesz jelentkező. Ami utána van, az ugyebár nyitott könyv. És még nincs vége… Remélem, segítettem – zárta posztját Karácsony.