Karácsony: „A magyar és a lengyel kormányok az utolsó pillanatban visszatáncoltak a szakadék széléről”

Karácsony: „A magyar és a lengyel kormányok az utolsó pillanatban visszatáncoltak a szakadék széléről”

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közös nyilatkozatot adott ki Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Rafał Trzaskowski, Varsó főpolgármestere az európai uniós csúcson elfogadott költségvetési megállapodásról. A főpolgármester közösségi oldalán is megjelent közlemény szerint „a magyar és a lengyel kormányok az utolsó pillanatban visszatáncoltak a szakadék széléről. Harsoghatnak győzelmi jelentéseket, de valójában letették a fegyvert Brüsszelben”.

A két városvezető bízik abban, hogy az Európai Unió Bírósága gyorsan cselekszik, és a jogállami mechanizmust minél hamarabb alkalmazzák annak érdekében, hogy „meggátolják országainkban az EU-s támogatások rendszerszintű ellopását, és a bírói függetlenség elleni támadásokat”.

Legfontosabb feladatuknak azt tartják, hogy felvegyék a harcot a járvány gazdasági és társadalmi hatásaival szemben, és ebben az Európai Unió támogatása és a Next Generation EU-források jelenthetnek segítséget.

Végül felszólítják az Európai Uniót, hogy ,,biztosítsa azoknak a szabályoknak a betartását, amiért a városok sikeresen küzdöttek, hogy a nemzeti kormányok vonják be az önkormányzatokat az európai  helyreállítási források tervezési- és elosztási folyamatainak minden lépésébe”.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3857175414315276