Karácsony egymillió forintot ad annak, aki visszaélést talál a főváros pályázataiban

Karácsony egymillió forintot ad annak, aki visszaélést talál a főváros pályázataiban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Főpolgármesteri fizetésem terhére egymillió forintot ajánlok fel bárkinek, aki a nyilvános fővárosi vagyonhasznosítási pályázati kiírások alapján bármilyen visszaélésnek nyomát látja – erről számolt be az antikorrupciós világnapra emlékezve Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán. A pénzösszeg elnyeréséhez azt kell bizonyítania, hogy a nyílt pályázatok közül bármelyik versenykorlátozó vagy személyre szabott lenne. Karácsony hangsúlyozta, nekik nincsen takargatnivalójuk, jelentkezhetnek náluk kormánypárti újságírók, civilek, pártok is. Mint ismert, a kormánysajtó hetek óta azt állítja, Karácsonyék eladnák a Városháza épületét korrupciógyanús körülmények között, a főpolgármester szerint viszont szó sincs ilyenről, de ettől függetlenül megszavazták, hogy felállhasson a kormánypártok kezdeményezésére egy az ügyet vizsgáló bizottság.

A főpolgármester emlékeztetett: kenőpénzes korrupcióval vádolják az igazságügyi miniszter helyettesét, Völner Pált, miközben letartóztatták a bírói végrehajtói kar elnökét, Schadl Györgyöt. – A Fideszen lenne a sor, hogy felállítsa a parlamenti vizsgálóbizottságot, ezt azonban egyelőre nem tették meg. Pedig érdekes fővárosi összefüggéseket is fel lehetne tárni. Azt például, hogyan jutott a Völner-ügy kulcsfigurája zavaros körülmények között, az V. kerület fideszes polgármesterének döntésével értékes Városház utcai ingatlanhoz. Itt van hát egy valóságos Városház-ügy, jó oka lenne a Fidesz tényfeltáró tüsténkedésének – vélte.

– Közben folytatódik az orosz mintára összedobott kompromat: fideszes oligarchák meg akarták kaparintani a Városháza épületét, de mi nem adjuk – állította. Szerinte nem csak a korrupcióellenes világnapon szükséges kimondani: „Magyarország eminens érdeke, az ország gyarapodásának feltétele a korrupció felszámolása. És ki kell mondanunk azt is, ami a Völner-ügy után immár teljesen nyilvánvaló: a korrupció felszámolása itt és most a kormányváltással kezdődik”.