Karácsony építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével – Válaszolta Orbán Viktor

Karácsony építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével – Válaszolta Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor erkélyén (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A dolgok mostani állása szerint az operatív törzs nem látja szükségét annak, hogy Budapesten külön, speciális, az országos szabályoktól eltérő és annál szigorúbb intézkedéseket léptessen életbe – írta Orbán Viktor miniszterelnök a főpolgármesternek címzett csütörtöki válaszlevelében, melyben azt is javasolta: Karácsony Gergely építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével.

Mint lapunk is megírta, Karácsony Gergely Orbán Viktornak írt csütörtöki levelében arra kérte a miniszterelnököt, árulja el, mit tervez a kormány a járvány második hullámának megállítása érdekében, mert az önkormányzatok eddig semmilyen információt nem kaptak. Emellett gyors és egyértelmű állásfoglalást kért a kormánytól az ingyenes tesztelés bővítése és a fertőzés idősekre átterjedésének veszélye ügyében.

A kormányfő a levelében – amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője bocsátott az MTI rendelkezésére – biztosította Karácsony Gergelyt, hogy a budapesti intézkedéseket szigorító javaslat a főpolgármester bevonása nélkül nem kerülhet a kormány asztalára.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta a kormány operatív törzset működtet Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes vezetésével. A járvány kezeléséhez szükséges összes információt és szakmai tudást az operatív törzs gyűjti össze, s javaslatot tesz a kormánynak és a közegészségüggyel foglalkozó állami szerveknek, mit tegyenek, illetve mit ne tegyenek – olvasható a levélben.

A miniszterelnök azt írta: az operatív törzs munkájának eredménye mindenki számára hozzáférhető, „így az önkormányzat, a főváros és a főpolgármester úr számára is”. A kormányfő továbbra is azt javasolja Karácsony Gergelynek, hogy „építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével”.

Orbán Viktor a válaszlevelében arról is írt, hogy a járvány első hullámával szembeni küzdelmet Magyarország megnyerte, „sok tapasztalatot szereztünk, és a védekezés számos formáját kipróbáltuk”. – Ezekre a tapasztalatokra építjük a most megérkezett második hullám elleni küzdelmünket is – mutatott rá a miniszterelnök.