Karácsony és Orbán magassága után most az angoltudás a téma

Karácsony és Orbán magassága után most az angoltudás a téma

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két nap elteltével már nem a külsőségekről zajlik a vita Karácsony Gergely és a kormánypárti képviselők között, ezúttal már a szellemi képességek vannak terítéken. Mégpedig az angoltudás. Mindez továbbra is annak farvizén, hogy a főpolgármester interjút adott a The Economistnak.

Mint ismert, az ügy azzal kezdődött, hogy Karácsony Gergely a The Economist-nak adott interjúban azt találta mondani, hogy Orbán Viktor alacsony és kövér, míg ő magas és vékony. Össztűz zúdult rá a kormányoldalról, ezért a Facebookon később bocsánatot is kért.

Fürjes Balázs azonban – aki egyébként Budapestért felelős államtitkárként eleve gyakran kerül vitás helyzetbe a főpolgármesterrel – már nem csak a testalkat miatt ragadott klaviatúrát. Azt is pedzegette, hogy feltételezése szerint magyarul adta Karácsony Gergely az interjút, tolmáccsal, hiszen angolul nem beszél. – Érdekes, hogy a sok különbség mellett ezt az egyet nem emelte ki az angol nyelvű lap: egyikük beszél angolul, a másik nem… – közölte a kormánypárti politikus.

A főpolgámrester pedig folytatta a történetet és reagált. Mint írta, nem esik nehezére elismerni, ha valaki jobb nála. – A hirtelen támadt érdeklődésre reagálva így aztán készséggel elismerem, hogy a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb mint az enyém, legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül – írta. Ezért dolgozik is az angolján folyamatosan.

Mindenesetre azt is hozzátette, hogy a miniszterelnök úr újsütetű kínaiját és oroszát viszont nem tervezi behozni.