Karácsony: Ezer Tungsram-dolgozót tud átvenni a főváros

Karácsony: Ezer Tungsram-dolgozót tud átvenni a főváros

Az inge kapcsán kéri ki a véleményeket a politikus (Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Tungsram egy hete jelentette be, összesen 1600 dolgozót küldenek el az év végéig országszerte, közülük csak Újpesten 400 ember érintett. 

Ezer betöltetlen fővárosi közszolgáltatási állást ajánlunk fel és természetesen az átképzést is biztosítjuk annak a 400 dolgozónak, akiket az újpesti Tungsram-gyárból fognak elbocsátani – közölte a Facebookon Karácsony Gergely. A Tungsram egy hete jelentette be, összesen 1600 dolgozót küldenek el az év végéig országszerte, közülük csak Újpesten 400 ember érintett. 

A főpolgármester elékeztetett: kedden Déri Tibor, Újpest polgármestere kezdeményezésére tárgyalást hívtak össze a munkások megsegítése érdekében, ezen Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes képviselte a Fővárosi Önkormányzatot, ahol elhangzott, hogy az érintett munkások egyelőre még aláírt szerződéssel dolgoznak, nem kaptak felmondó papírt. – Vagyis úgy tudunk perspektívát adni nekik, hogy akár egyetlen napra sem esnek ki a munka világából. Nem hagyjuk magukra a dolgozókat! – írta Karácsony Gergely.

Déri Tibor kedd este a Facebookon adott tájékoztatást az egyeztetésről, amelyen megállapodás született egyes részletekről is: a BKV 200 sofőr és 200 egyéb álláshelyet tud ajánlani, a fővárosi közműcégek 390-et, a fürdők pedig 70-80-at. – És ami még fontos: ez nem közmunka, nem valami kamu foglalkoztatás, nem minimálbéres bejelentés, a többi meg zsebbe. Hanem rendes állás, juttatások, rendes fizetés – írta az újpesti polgármester, aki közölte azt is: azt kérte Jörg Bauertól, a Tungsram elnök-vezérigazgatójától, hogy aki átképzésre szorul, az tehesse ezt meg fizetett munkaidőben. A cégvezető válasza szerint erre lesz lehetőség.

Déri Tibor közölte azt is, hogy aki nem akar élni a fővárosi közszolgáltatás által kínált munkalehetőségekkel, azok állásbörzén vehetnek részt, mégpedig szintén a Tungsram telephelyén. A polgármester posztja szerint egyébként a találkozó meghívottjai között szerepelt az összes újpesti illetőségű parlamenti képviselő is, így Varju László (DK),Barkóczi Balázs (DK), Kanász-Nagy Máté (LMP) és Zsigmond Barna Pál (Fidesz) is. Utóbbi azonban – nem részletezett egyéb elfoglaltságai miatt – nem vett részt a tanácskozáson, ahogyan a szintén meghívott Fővárosi Kormányhivatal sem delegált senkit.