Karácsony felméréssel bizonyítja: a többség örül a rakpart gyalogos fejlesztésének

Karácsony felméréssel bizonyítja: a többség örül a rakpart gyalogos fejlesztésének

A pesti alsórakpart felújítása előtti próbafúrás (Fotó: BKK)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 – A budapestiek többsége támogatja a pesti alsó rakpart gyalogos fejlesztését! – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, aki ezt alátámasztandó egy friss közvéleménykutatást is bemutatott. Igaz, arra nem tért ki, a felmérést pontosan kik és mikor készítették.

A főpolgármester szerint a rakpart gyalogos fejlesztése fontos része volt már a választási programjának, így természetes, hogy ennek megvalósítása egyik kiemelt céljuk. Ezért folytatják idén már harmadik éve a rakpart hétvégi megnyitását, és ezért indítják el jövőre a rakpart teljes megújítását is, aminek eredményeként a pesti rakpart egy belvárosi szakasza teljesen gyalogos, autómentes sétánnyá változhat.

– Egy friss közvélemény-kutatás most azt bizonyítja, hogy többen támogatják a rakpart gyalogos fejlesztését, mint ahányan a fejlesztést követően visszaadnák a rakpartot az autóforgalomnak. Sőt, a válaszadók közel egyötöde egyenesen teljesen autómentes, végig gyalogos rakpartot szeretne – jelezte. A politikus által bemutatott ábra szerint a válaszadók 49 százaléka inkább támogatja a rakpart gyalogosoknak kedvező fejlesztését, míg 43 százalék végig fenntartaná az autós közlekedést a rakparton. A megkérdezettek 8 százaléka ugyanakkor egyáltalán nem tudott vagy nem akart véleményt nyilvánítani a kérdésben.

A főpolgármester szerint a projekt részleteinek kidolgozásakor és a megvalósítás ütemezésekor is ügyelnek arra, hogy a fejlesztés minél kevesebb változással járjon a város közlekedésében. – Éppen ezért csak akkor fog folytatódni a rakpart fejlesztése, amikor elkészül az M3-as metró felújítása, így nem csak Magyarország legforgalmasabb vasúti járata fog újra utasokat szállítani, de a pótlóbuszok miatti lezárásokat is feloldhatjuk – ígérte.