Karácsony Gergely 200 ezres rezsitámogatást ajánl a munkát felvevő kukásoknak

Karácsony Gergely 200 ezres rezsitámogatást ajánl a munkát felvevő kukásoknak

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint lapunk is beszámolt róla, kedden kukások kezdtek gyülekezni kedd reggel az FKF Ecseri úti központjánál, fizetésemelést követelve. Ők nem vették fel a munkát sem. Az óbudai hulladékégetőtől sem vonultak ki reggel a kukások. Ez azt jelenti, hogy kedden egyelőre nem indult meg a szelektív hulladékszállítás, illetve a kommunális hulladékszállítás egy része sem.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-bejegyzésében leírta, hogy a tárgyalásokon egyértelművé vált, hogy a szemétszállítók a megélhetési nehézségeik miatt léptek sztrájkba, ugyanis megjöttek az első megemelt rezsiszámlák, amelyeket nehezükre esik kifizetni.

Karácsony Gergely azoknak a kukásoknak, akik felveszik a munkát, egyszeri bruttó 200 ezer forintos rezsitámogatást ajánl, ami független a karácsonyi pótlékuktól. Emellett a pótlékok felét a Főváros hajlandó alapbéresíteni.