Karácsony Gergely: A kritikus infrastruktúrában dolgozókat soron kívül oltsák be!

Karácsony Gergely: A kritikus infrastruktúrában dolgozókat soron kívül oltsák be!

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely a 2021. január elsejei videójában (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kritikus infrastruktúrában dolgozók soron kívüli beoltását sürgeti Karácsony Gergely. Ám hiába van ebben egyetértés még a kormányzat egyes szintjein is, az operatív törzs nem hozza meg erről a döntést.

A főpolgármester egy csütörtöki hátterbeszélgetésen fejtette ki, hogy a kritikus infrastruktúra alatt érti például az energiaszektort, amely nyilvánvalóan nélkülözhetetlen. Ráadásul vannak olyan irányítási feladatok, amelyet mindössze néhány ember végez, vagyis, ha ők megbetegednének, sok minden veszélybe kerülhetne. De itt említette a tömegközlekedést is. A metróirányításban is vannak olyan feladatok, amelyeket csak egy szűk kör hajt végre.

Karácsony Gergely elmondása szerint ezt a problémát már jelezték György István, területi közigazgatásért felelős államtitkárnak, aki – mint a főpolgármester közölte – egyet is értett az érveléssel. Az erről szóló döntéseket azonban az operatív törzs hozza meg, ott ugyanakkor ilyenről még nem határoztak.

A főpolgármester elmondása szerint ha mégis zöld jelzést kapnának, a főváros vállalná az oltás anyagi költségeit és az infrastruktúrát is biztosítaná.