Karácsony Gergely: Nem csak hitványság, de lúzerség is

Karácsony Gergely: Nem csak hitványság, de lúzerség is

Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem csupán a rossz, de a vesztes oldalon is áll a kormány Karácsony Gergely szerint. A főpolgármester a kormány szankcióügyi kommunikációját, illetve energiaügyi eljárását úgy minősítette: „nem csak hitványság, de lúzerség is”. Az olcsó orosz gáz ugyanis szerinte csak egy újabb fideszes mítosz. Miközben Szófiában a novemberi piaci gázár 350 Ft/m³, addig a magyar kormány ezt 1500 Ft/m³-es áron kötötte le a budapesti távfűtés számára. – Hol van az olcsó orosz gáz? Sehol – válaszolta meg a saját kérdést a főpolgármester.

Karácsony Gergely úgy látja, ha lenne olcsó orosz gáz, akkor nem kellene brutálisan megemelt rezsiszámlákat fizetni az önkormányzatoknak, a vállalkozásoknak és általában a magyaroknak. – Putyin nagyon drágán adja a gázt hazánknak, a megemelt rezsiszámláink pedig végső soron az ő háborúját gazdagítják – fogalmazott a politikus.

Megemelt villanyszámlát is azért kell szerinte fizetni, mert azt a „horribilis lyukat”, amit az orosz függőséggel és drága gázzal ütöttek a magyar gazdaságon, úgy tömik be, ahogy tudják. – Zágráb rögzített áron kapja az áramot a horvát államtól, körülbelül 30 Ft/kWh áron. Nekünk ugyanezért 462 Ft-ot kell fizetni, miközben Paks nagyjából 12 Ft/kWh áron termeli az áramot – fogalmazott Karácsony Gergely, aki szerint Magyarország a semmiért állt „a történelem rossz oldalára”.