Karácsony Gergely: Az önkormányzatoknak segítségre van szükségük

Karácsony Gergely: Az önkormányzatoknak segítségre van szükségük

Karácsony Gergely (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Budapest 170 milliárd forintos adóbevételéből kellene kigazdálkodni a 13-szorosára nőtt közvilágítási számlát, fizetnünk a közösségi közlekedést, karbantartani és felújítani a parkjainkat, útjainkat, a csatornákat, elvinni a szemetet, élhetőbbé tenni a várost – olvasható Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-bejegyzésben.

A főváros vezetője úgy véli, nem kell ahhoz közgazdásznak lenni, hogy megállapítsuk, ez lehetetlen. Majd arról elmélkedik, hogy az egekbe emelkedő infláció, a tomboló energiaválság nemcsak Budapestet állítja nehéz helyzet elé, hanem az összes magyarországi önkormányzatot is, ezért a kormánynak be kellene avatkoznia.

Végül emlékeztet a Magyar Önkormányzatok Szövetségének csütörtökön nyilvánosságra hozott javaslatcsomagjára, amelyben Nemzeti Energiacsúcs azonnali összehívását és az önkormányzatok energiabeszerzéseire a 2022-23-as fűtési szezon végéig „ársapka” bevezetését javasolták.