Karácsony Gergely együttérzését fejezte ki Kijev polgármesterének

Karácsony Gergely együttérzését fejezte ki Kijev polgármesterének

A kijevi polgármester, Vitalij Klicsko egykori nehézsúlyú profi ökölvívó (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Együttérzését és szolidaritását fejezte ki Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere az ukrán főváros, Kijev polgármesterének a várost ért hétfői orosz támadás miatt. Karácsony Gergely hétfőn a Facebook-oldalán azt közölte: „üzenetben is kifejeztem együttérzésem és szolidaritásom Vitalij Klicskónak, Kijev polgármesterének, miután az agresszor oroszok ismét bombázni kezdték a várost”.

A támadásban több ártatlan civil is életét vesztette. „Az ilyen aljas lépésre, amely szemmel láthatóan nem katonai vagy logisztikai célpont ellen irányul, még egy háborúban sem lehet mentséget találni” – írta a főpolgármester. Karácsony Gergely azzal zárta a bejegyzését, hogy továbbra is bízik a békében, „magyarul abban, hogy az agresszor orosz megszállók mielőbb kivonulnak Ukrajnából”.

Az ukrán hadsereg azt közölte, hogy Oroszország hétfő reggel 75 rakétával támadta Ukrajna több városát. Legalább nyolcan meghaltak, 24-en megsebesültek az ukrán fővárosban – tudatták hétfőn a hatóságok. A legtöbb becsapódás a főváros központjában volt – írta a rendőrség a Facebookon közzétett közleményében.

(MTI)