Karácsony Gergely: emberi mulasztás okozta a metróbalesetet

Karácsony Gergely: emberi mulasztás okozta a metróbalesetet

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és Karácsony Gergely főpolgármester (középen) a Kőbánya-Kispest metróállomáson. Fotó: Karácsony Gergely/Facebook.

Fotó: RUZSA RANIA

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon számolt be a Kőbánya-Kispesten történt metróbaleset körülményeiről és az incidens fejleményeiről. A bejegyzés legfontosabb új információja szerint az ütközést és a vonatok kisiklását nem műszaki hiba, hanem emberi mulasztás okozta.

Amint lapunk is beszámolt róla, a 3-as metróvonal kőbánya-kispesti „kihúzó” szakaszán, utasok által nem használt területen péntek éjjel két metrószerelvény ütközött. Utasok nem voltak a szerelvényen, személyi sérülés nem történt. Egy harmadik szerelvény is érintett volt: benn ragadt az említett területen.

Karácsony a Facebook-poszt szerint a Kőbánya-Kispest metróállomásra látogatott Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel. A bejegyzésben a főpolgármester közli, hogy nem műszaki hiba, hanem személyes mulasztás történt, a vonat biztonsági rendszerét engedély nélkül kikapcsolta valaki. Ugyanakkor a metrófelújítási munkálatokat a baleset egyáltalán nem befolyásolja.

A helyreállítási munkák befejezéséig, előreláthatóan vasárnapig a Határ út és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbuszok járnak.