Karácsony Gergely is plakátkampányt indított

Karácsony Gergely is plakátkampányt indított

Karácsony Gergely óriásplakátja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Országszerte több száz plakáton és citylight-on hirdeti az általa kezdeményezett népszavazást Karácsony Gergely. A kampány a napokban kezdődött. 

A kormány sokat bírált emojis óriásplakátjai mellett újak is megjelentek országszerte az elmúlt napokban, mégpedig az ellenzéki oldalról. Karácsony Gergely és az általa életre hívott 99 Mozgalom hirdeti rajtuk az ellenzéki miniszterelnök-jelölt népszavazási kezdeményezését.

Emlékezetes ugyanis, hogy miután Orbán Viktor kormányfő két héttel ezelőtt bejelentette a „gyermekvédelmi népszavazást”, néhány órával később Karácsony Gergely is referendumot kezdeményezett öt kérdésben. „Ötigenes”, illetve „jövővédő” népszavazásnak hívják, amelyhez már nem csak online, hanem a közterületi jelenléttel is igyekeznek támogatókat gyűjteni. – A kampány célja, hogy az emberek véleményét és támogatását megszerezve helyezzünk nyomást a kormányra, hogy jogi trükközéssel ne akadályozhassa meg a valódi ügyekről szóló népszavazást – közölte megkeresésünkre a politikus sajtófőnöke.

Mint a Magyar Hang megtudta, 700 óriásplakáton, 300 citylighton és 1000 úgynevezett B1-es poszteren hirdetik a referendumot, illetve ezzel egy időben online felületeken is elindul a kampány. A poszterek és plakátok kétharmada vidéki városokban – főként megyei jogú városokban – található, egyharmaduk pedig Budapesten. A kampányt a Karácsony Gergely által életre hívott 99 Mozgalom egyesülete bonyolítja és adományokból finanszírozzák. Az ára 25 millió forint körül van és hangsúlyozták, hogy piaci körülmények között jutottak hozzá a hirdetőfelületekhez.

A Karácsony Gergely által bejelentett népszavazás kérdései:
• Egyetért-e Ön azzal, hogy minden hatvan év fölötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy ingyenesen legyen jogosult SARS-CoV-2 neutralizáló antitest kimutatására alkalmas tesztre?
• Egyetért-e Ön azzal, hogy koncessziós szerződés keretében gazdasági társaságnak ne legyen átengedhető magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetése?
• Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?
• Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
• Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

A kormány népszavazásának kérdéseit a Nemzeti Választási Bizottság egyébként már hitelesítette, Karácsony Gergelyéről ugyanakkor még nem tárgyaltak.