Karácsony Gergely: Később kezdődjön az iskola a nagyobbaknak

Karácsony Gergely: Később kezdődjön az iskola a nagyobbaknak

Nyolcadik osztályos diákok beszélgetnek osztályfõnöki órán a jelenléti oktatás elsõ napján a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola osztálytermében Nyíregyházán 2021. május 10-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már korábban is szerette volna, most pedig ismét azt sürgeti Karácsony Gergely, hogy ne nyolc órakor, hanem valamivel később kezdődjön az oktatás a 14 év felettieknek. A főpolgármester ezt levélben is kérte a budapesti intézményvezetőktől.

A városvezető arra hivatkozott, hogy a kezdési időpont elcsúsztatásával elkerülhető lenne a tumultus a tömegközlekedésben. A BKK felmérései alapján ugyanis a reggeli csúcsidőszak utasainak 40 százaléka diák, ha a 14 éves korosztálynál idősebb tanulók inkább 8:30 vagy 9 óra között kezdhetnék a tanulást, azzal jelentősen csökkenne a járatok terheltsége. – Reméljük, szeptemberben már nem a járvány határozza meg mindennapjainkat, de mindenképpen elsődleges szempontnak kell maradnia, hogy a budapestiek biztonságban érezhessék magukat a járatokon – írta.

Az általános iskolák alsós osztályai után hétfőtől már a felsősök és a középiskolások, gimnazisták is újra járhatnak iskolába. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradójának megkeresésére azt közölte, hogy a felmérések szerint a tanulók 90 százaléka megjelent a hétfőtől újrakezdő jelenléti oktatási napon.