Karácsony Gergely lengyel példát állít a kormány elé

Karácsony Gergely lengyel példát állít a kormány elé

Karácsony Gergely (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már a parlament előtt van az a törvény, amely szerint ideiglenesen árkorlátozást vezetnének be az energiaárakra a kis- és középvállalatok, a helyi önkormányzatok, valamint az úgynevezett érzékeny fogyasztók (például kórházak, iskolák) esetében. Lengyelországban – ezzel a példával állt elő a rezsiköltségek emelkedése miatt már jó ideje vészharangot kongató főpolgármester.

Karácsony Gergely a Facebook oldalán külön kitért rá, hogy ahol ez történik, az „Orbán Viktor (egykori?) leghűségesebb jobboldali szövetségesei” által vezetett ország. Ott felismerték azt, hogy az államnak közbe kell lépni, és meg kell menteni a vállalkozásokat, az önkormányzatokat és az iskolákat. Azt is kiemelte, hogy a lengyel jobboldali kormány úgy menti meg éppen az önkormányzatokat, hogy az önkormányzatok többsége ellenzéki. – Úgy tűnik, ott pontosan tudják és értik, hogy nincs olyan, hogy kormánypárti és nincs olyan, hogy ellenzéki önkormányzat. Csak lengyel önkormányzatok vannak – fejtegette a politikus.

Karácsony Gergely szerint a szociális krízis elkerülése, a magyar települések működőképességének fenntartása nemzeti érdek, ezért is kell a miniszterelnöknek haladéktalanul összehívnia a Nemzeti Energiacsúcsot. Erről egyébként korábban több nem kormánypárti képviselőtársával közösen nyílt levelet is írt Orbán Viktornak.

Címkék: Karácsony Gergely