Karácsony Gergely: Mi lenne ha végre befejeznénk ezt a káros, felelőtlen politikát?

Karácsony Gergely: Mi lenne ha végre befejeznénk ezt a káros, felelőtlen politikát?

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azért az orosz gázon és a magyar erdők kivágásán kívül lenne még számos alternatíva energiafronton – erről írt Karácsony Gergely nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában bejelentette a legfrissebb intézkedéseket. Ezek között szerepelt – a barankőszén bányák újranyitásának és a Mátrai Erőmű újraindításának terve mellett –, hogy növelni kell a tűzifához a fakitermelést.

A főpolgármester szerint ők már bő tíz éve ajánlanak alternatív megoldásokat, és bő tíz éve vannak emiatt lehülyézve. Bő tíz éve maradnak el eközben a szükséges beruházások, bő tíz éve egyre csak nő Magyarország kiszolgáltatottsága Oroszországnak. – Mi lenne ha végre befejeznénk ezt a káros, felelőtlen, rövidlátó politikát, és lenne Magyarországnak valódi zöld, fenntartható energia-útiterve – tette fel a kérdést, hogy hozzáfűzve, hogy Budapestnek van ilyen terve, már „csak” hagyni kellene megvalósítani.