Karácsony Gergely: nem engedjük kiköltöztetni a hajléktalan kórházat!

Karácsony Gergely: nem engedjük kiköltöztetni a hajléktalan kórházat!

A hajléktalankórház ápoltjai. Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalára írt bejegyzésben kijelenti, hogy „Maradunk: nem engedjük kiköltöztetni a Szabolcs utcai hajléktalan kórházat!”. Mint írja, ma állománygyűlést tartottak a kórházban azokkal a munkatársakkal, akik „a mostohasorsra juttatott szociális és egészségügyi rendszeren belül is a legnehezebb feladatot választották”.

Karácsony szerint a Szabolcs utcai kórház is hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti hajléktalanellátás kiválóan helytállt a járványban. A kórház sok terhet levesz a működésével a többi budapesti intézmény válláról.

Elhatározták a munkatársakkal, hogy „nem hagyják szétverni ezt a kiváló szakmai műhelyt. Nem hagyják magára a betegeinket, akiknek a sorsa megpecsételődne a kórház megszűnésével”. Azt követelik, hogy a kormány biztosítson másik alkalmas épületet a munka folytatásához.

Lapunk is beszámolt arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a napokban jelezte, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben jelenleg a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros. A főpolgármester szerint az ok, hogy a kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek.