Karácsony Gergely nyílt levélben ment neki az egyik leggazdagabb magyarnak

Karácsony Gergely nyílt levélben ment neki az egyik leggazdagabb magyarnak

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bizonytalan időre bezár a Csepel Művek területén lévő munkásszállás október 15-től, a tulajdonos Indotek Csoport a drasztikusan megemelkedett energiaárakra hivatkozik – számolt be róla az RTL Klub híradója a napokban. Az Indotek Csoport az egyik leggazdagabb magyar Jellinek Dániel érdekeltsége, így most erre reagálva közölt nyílt levelet az ügyben Karácsony Gergely főpolgármester péntek reggel.

– Tisztelt Jellinek Dániel! Mi nem ismerjük egymást, de olvastam, hogy ön nagyon gazdag ember. Tiborcz István egyik üzleti partnere, 100 milliárdos vagyonával a tizedik leggazdagabb a magyarok között. Felszólítom hát, mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek – írta a politikus. 

Szerinte Jellinek „ne jöjjön azzal, hogy megnövekedtek a költségek, mert higgye el, hogy költségnövekedésben nem tud velünk, a Fővárosi Önkormányzattal versenyre kelni. Mi mégse rakunk utcára senkit”. – Biztosíthatom arról, ha nem intézkedik tulajdonosként a munkásszálló bezárásának visszavonásáról, akkor gondoskodom róla, hogy minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje önt. Áldozza be egynapi profitját, cserébe nyugodtan alhat – kérte. 

 A csepeli szállóról korábban a Magyar Hang is írt, ez itt olvasható.

 

.