Karácsony Gergely örül Orbán Viktor parkolóházas döntésének

Karácsony Gergely örül Orbán Viktor parkolóházas döntésének

Karácsony Gergely (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Örülök, hogy a miniszterelnök megértette és elfogadta a javaslatomat, így egy kicsit enyhülhet az ingyenes parkolás okozta káosz Budapesten – így reagált Karácsony Gergely vasárnap egy Facebook-bejegyzésben arra, hogy Orbán Viktor teljesítette kérését, így esténként ingyenesek lesznek a parkolóházak is.

– A november 23-án hatályba lépő rendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni – számolt be róla lapunk még szombaton.

A főpolgármester reakciójában ugyanakkor arról is írt: „Fontos lenne, hogy a miniszterelnök gyakrabban hallgasson az emberekhez legközelebb álló önkormányzatokra; és nem csak akkor, amikor már baj van, hanem a döntések meghozatala előtt is.”