Karácsony Gergely: Örülök

Karácsony Gergely: Örülök

Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kezet fog a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülése után tartott közös sajtótájékoztatón a Városházán 2019. december 12-én. (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Örülök, hogy a kormány kivételesen hallgatott a józan hangokra, és idén elmarad az augusztus 20-i tűzijáték. Felelőtlenség lett volna, ha több százezres tömeg gyűlt volna össze a Duna-parton egy olyan időszakban, amikor a járvány bármikor belobbanhat – írta Facebook-oldalára a főpolgármester.

– Idén több ünnep is rendhagyóan alakult, számos szokásunkat kellett felfüggesztenünk egy időre, de hiszem, hogy volt és van is értelme ezeknek a lemondásoknak. Hiszen ennek is köszönhető, hogy hétköznapjaink most – az előírások szigorú betartása mellett – már egy kicsit hasonlítanak a járvány előtti életünkre. Ezt kell megvédenünk közösen, óvva magunk és egymás egészségét – fogalmazott Karácsony Gergely.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón beszélt arról, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel a kormány úgy döntött: idén elmarad a tűzijáték, és az összes augusztus 20-i rendezvény. Elmondta, augusztus közepéig mindenképpen fennmarad a jelenlegi szabályozás, hogy 500 főnél nagyobb rendezvényeket ne lehessen tartani, de jelen pillanatban úgy gondolják, hogy azt követően sem ajánlottak a nagy koncertek.