Karácsony Gergely: Programviták helyett anyázás és lejáratás

Karácsony Gergely: Programviták helyett anyázás és lejáratás

Az ellenzéki jelölt megrongált plakátjai (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra beindult a gépezet, a módszer pedig a szokásos: rongálás, mocskolódás – ezzel kommentálta a Facebookon Karácsony Gergely azt, hogy a vasárnapi óbudai időközi választásra készülő ellenzéki jelölt több plakátját is megrongálták.

Óbudán azért tartanak voksolást, mert a korábban DK-s Hazai Iván András lemondott a 2019-ben, ellenzéki színekben elnyert mandátumáról. A Magyar Nemzet korábbi cikke szerint döntését azzal indokolta, hogy „nem kíván nyomógomb lenni Kiss László testületében”. Az egykori képviselő azóta egyébként a Facebook oldalán is többször bírálta a Demokratikus Koalíciót és a szintén DK-s polgármestert, most egy független képviselőt, Rózsáné Gulyás Dórát támogat.

A képviselői székért a Fidesz-KDNP színeiben Csikósné Bányai Júlia, míg ellenzéki támogatással Kappeller Zsuzsanna száll ringbe. Indul még a független Rózsáné Gulyás Dóra, illetve a kutyapártos Budai Sándor Viktor.

Karácsony Gergely az ellenzéki jelölt plakátjainak megrongálása kapcsán arról is írt, hogy lassan Magyarországon naivitás lesz azt gondolni, hogy egy választási kampány az érvekről, a tervekről, a programokról, sőt magukról az emberekről fog szólni. – Helyette van propaganda, anyázás, lejáratás és a végén akkora lesz a zaj, hogy az emberek, akiknek dönteniük kellene, hogy milyen irányba menjen tovább a kerület, a város, az ország, már semmit nem akarnak csak szabadulni ettől az aljasságtól, amit ma itthon politikának gondolunk – közölte. Pedig – mint írta – a politikának az uralkodás helyett a szolgálatról kell szólnia. Ferenc pápát idézte: több hatalom, több szolgálatot jelent.