Karácsony Gergely reagált Tiborcz Istvánék közleményére

Karácsony Gergely reagált Tiborcz Istvánék közleményére

Karácsony Gergely a Fudan elleni tüntetésen (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált a Tiborcz Istvánt képviselő Perfect Partner Communication közleményére. Tiborcz István még azért indított személyiségi jogi pert Karácsony Gergely ellen, mert a politikus az önkormányzati választási kampányban, az általa bevezetni tervezett, ingatlanokat érintő helyi adónemet Tiborcz-adóként emlegette. A kedden korábban kijött közlemény arról tájékoztatott: egy jogerős ítélőtáblai döntés szerint nyilvánosan kell bocsánatot kérnie Karácsony Gergelynek Tiborcz Istvántól.

Erre válaszul a főpolgármester Facebook-oldalán azt írta: „a miniszterelnök vejének a saját neve kapcsán indított perről sem sikerült igazat mondania, hiszen az első fok elvesztése után legfeljebb döntetlenre mentett másodfokon, mi megyünk tovább, már készül a beadványunk a Kúriára. Ja, és Tiborcz István a másodfokú döntés szerint is közszereplő”.

Az MTI által is idézett politikus közölte: „Tiborcz István apósa a veszélyhelyzeti szabályozást úgy alakította, hogy az a vejéről elnevezett adónem bevezetését megakadályozza, amint a törvényi szabályozás engedi beszedjük a közösbe a Tiborcz-adót az 500 milliónál értékesebb ingatlanok tulajdonosaitól.”