Karácsony Gergely sem szeretne tűzijátékot

Karácsony Gergely sem szeretne tűzijátékot

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Városháza előtt 2019. június 7-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha Karácsony Gergelyen múlna, nem lenne tűzijáték – erről írt Facebook-oldalán a főpolgármester, hozzátéve, hogy más városvezetőkkel szemben neki nincs beleszólása ebbe a kérdésbe. Ő mindenesetre a milliárdokból inkább érdemi segítséget nyújtana azoknak, akik magasabb rezsit lesznek kénytelenek fizetni a jövőben.

Karácsony szerint a rezsicsökkentés korlátozása mellett felesleges pénzkidobás egy akkora tűzijáték, amekkorát a kormány tervez augusztus 20-ára. Bár fontosnak tartja, hogy méltóképpen ünnepeljük az államalapítás évfordulóját, de szerinte ezt az „észszerűség határain belül” kellene tenni. A főpolgármester úgy látja, még most sem késő lefújni az ünnepséget, és ha majd „jobb napokat élünk”, tartsunk szerinte inkább fényjátékot, mert „a tűzijáték felett amúgy is eljárt az idő, szennyezi a környezetet és veszélyezteti az állatvilágot”.

Azt is közölte, hogy a városvezetés mindent megtesz, hogy megsegítse azokat, akik bajba kerültek a megszorító intézkedések miatt. Kérte a kollégákat, hogy dolgozzák ki, milyen eszközökkel tudnak segíteni a rezsicsökkentés elvonása miatt bajba jutott lakosoknak. Előzetesen tájékozódni a budapestsegit [at] budapestikozmuvek [dot] hu email címen lehet, illetve időpont foglalás után személyes tanácsadást vállal Budapest Zöld irodája.

Korábban többek között Siófok, Salgótarján, Szentes, Pécs, Ózd és Székesfehérvár jelentette be, hogy náluk nem lesz idén augusztus 20-án tűzijáték.