Karácsony Gergely üzent jobbikos kihívójának

Karácsony Gergely üzent jobbikos kihívójának

Karácsony Gergely a fővárosi városházán (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A főváros működésével kapcsolatos további ismerkedéshez sok sikert kívánunk – így reagált a Telex megkeresésére Karácsony Gergely arra a hírre, hogy a Jobbikból kihívót kapott. Az ellenzéki párt kedden jelentette be, hogy Brenner Koloman, a párt országgyűlési képviselője lesz a főpolgármester-jelöltjük. A politikus már programot is hirdetett: többek között a köztisztaság és a közbiztonság területén szeretne változásokat, illetve helyi népszavazás kezdeményez arról, hogy a Lánchídon újra közlekedhessenek-e az autók vagy maradjon a jelenlegi rend.

Karácsony Gergely főpolgármester már korábban bejelentette, hogy ismét megméreti magát és arra készül, hogy győzni fog. Kompország című műsorunkban nemrég még arról beszélt, hogy nem hiszi, hogy az ellenzéki oldalon bárki el szeretne indulni vele szemben, de ha lenne is előválasztás, akkor úgy gondolja, hogy azt is megnyerné. Műsorunkban akkor arról is beszélt, hogy mindegy ki lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje, „ő csak a papucs orrán a pamutbojt lesz”, de ettől függetlenül pokoli nehéz kampányra számít, szerinte „nehezebb lesz, mint 2019-ben, ömlik majd a nyakunkba a fekáliacunami”.

Azt továbbra sem tudni, hogy a kormánypártok kit indítanának Budapest vezetéséért, a Mi Hazánk viszont már bejelentette, hogy Grundtner András, pártjuk fővárosi alelnöke száll ringbe a főpolgármesteri székért a jövő évi önkormányzati választáson.