Karácsony Gergely: Üzentek, mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak

Karácsony Gergely: Üzentek, mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, miniszterelnök jelölt (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Üzentek a kormány legfelsőbb köreiből: mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak – mondta a Telexnek adott interjújában a miniszterelnök-jelölti posztra nemrég bejelentkezett Karácsony Gergely. A politikus erre azt válaszolta, hogy „ne legyenek ilyen gonoszak”, de – megfogalmazása szerint – látjuk, ezt nem tudják teljesíteni. Mint kiderült, a megkeresés nagyjából egy hónapja volt.

Habár a beszélgetés elhangzásakor még hivatalosan nem volt jelölt, a főpolgármester szerint a kormányzati szereplők az indulására számítottak. Ezt arra alapozták, hogy a méréseik szerint előnye van a többi ellenzéki szereplőhöz képest. – De az én döntéseim nem ezeken múlnak, bármennyire is ódivatúnak tűnik, én alapvetően mindig azt csinálom, ami szerintem erkölcsileg helyes – mondta, hozzátéve, hogy a Szabolcs utcai kórház ügye volt az utolsó pont, akkor döntötte el véglegesen, hogy elindul az előválasztáson.

Karácsony Gergely beszélt arról is, hogy „nem hülye”, pontosan tudta, hogy „milyen szarcunami jön”, ha beszáll. – Ezzel nincs gondom, jöjjön csak, fel vagyok készülve – jelentette ki, arra is kitérve, hogy ezeken már nevet. A Fidesz szerinte már túl van azon a fázison, hogy racionálisan tudjon viselkedni. A racionális a részükről az lett volna, hogy rendben, Budapest – az ő megfogalmazásukban – baloldali, de mindegy, ne sodorjuk bele ebbe az egész ellenzéket. – Ha lett volna egy csepp eszük, akkor békén hagynak – mondta.

Szavai szerint úgy érzi, mindenre fel vagyok készülve, bár egy krákogásból gyártott összeesküvés-elmélettel még őt is meg tudták lepni. Ám politikai értelemben szerinte ez számukra egy vesztes játszma.