Karácsony Gergely: Van egy jó hírem

Karácsony Gergely: Van egy jó hírem

A Lánchíd a felújított útpálya megnyitásának napján, 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Másfél hónappal a tervezett határidő lejárta előtt, ősz helyett már nyáron befejeződik a Lánchíd felújítása – jelentette be a főpolgármester szombaton a Facebookon közzétett videójában.

Karácsony Gergely a videóban leszögezte: másfél hónappal hamarabb kezdik el a híd műszaki átadását, és már ezen a hétvégén el lehet sétálni a Lánchíd pesti oldala előtti sétányon. A politikus a legfontosabbnak azt nevezte, hogy – ha a hatóságok elvégzik a dolgukat és kiadják a szükséges engedélyeket –, akkor már augusztus 20-án mindannyian használhatjuk a Lánchidat, a gyalogos sétálók is. – És az, hogy mi lesz a Lánchíd szerepe a jövőben Budapest közlekedésében, hogy megmarad-e a közösségi és szelíd közlekedési módokat kiszolgáló hídként, vagy visszaengedjük az egyéni gépjárműforgalmat (...), ezt ti döntitek el a Budapesti Lakógyűlésen – tette a főpolgármester a videóban.

A videóhoz fűzött bejegyzésben arról írt a polgármester, hogy a sok-sok év halogatás után elkezdett beruházás határidő előtt, a költségkereten belül, az eredeti terveknek megfelelően és a teljes átláthatóságot biztosítva valósul meg, és ez – sajnos – Magyarországon kuriózum. – A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről pedig a fővárosiak dönthetnek a most futó Budapesti Lakógyűlésen. A végső döntés az ő kezükben van – hangsúlyozta itt is a főpolgármester.