Karácsony Gergelyt és Novák Katalint is meghívták az október 23-ai diáktüntetésre

Karácsony Gergelyt és Novák Katalint is meghívták az október 23-ai diáktüntetésre

A diáktüntetés résztvevői a Fővám téren (Fotó: Magyar Hang/Ficsor Benedek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szeretnénk, ha a rendezvényünk pártpolitikától független maradna! Ugyanakkor szeretnénk hidat képezni és nem felégetni azokat, így rendezvényünkre meghívtunk egy Közjogi Méltóságot és a Főpolgármestert! – jelentette be az október 23-ai tüntetésük Facebook-eseményének oldalán az ADOM Diákmozgalom.

Mint írták, az utolsó pillanatig várták a visszajelzéseket, Karácsony Gergely Budapest, az egykor forradalmi város képviselőjeként lesz jelen a tüntetésükön, az első felszólaló előtt biztosítja őket a támogatásáról. – Novák Katalin Köztársasági Elnök Asszony, a nemzet egységét megtestesítő, gyermekek védelmét célul kitűző közjogi méltóság visszajelzését a felszólalási felkérésről azonban nem kaptuk meg idáig, bízzunk benne, hogy a tömegben vagy lélekben velünk lesz! – tették hozzá.

A pedagógusok és az oktatási rendszer rossz körülményei ellen már hónapok óta tiltakoznak a tanárok, diákok és szimpatizánsaik. Október 23-ra a diákmozgalom a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével közösen hirdetett tüntetést. Az eseményre 16.00-tól kezdődik a gyülekezés a Kálvin téren, később pedig a résztvevők a Műegyetem rakpartra vonulnak.