Karácsony: Ingyenes antitestmérést indít a főváros

Karácsony: Ingyenes antitestmérést indít a főváros

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, miniszterelnök jelölt (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tekintettel a kínai vakcina hatékonysága kapcsán felmerült súlyos kétségekre és a hozzánk is érkező rengeteg megkeresésre, az idős honfitársaink védelme érdekében és az oltásokkal kapcsolatos bizalom növeléséért a főváros ingyenes ellenanyag-vizsgálati programot fog indítani – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester, előválasztási miniszterelnök-jelölt az Azonnalinak. A részleteket hamarosan nyilvánosságra hozzák.

Mint ismert, sokan jelezték a Sinopharmmal oltottak közül, hogy a vakcina második adagja sem váltott ki náluk megfelelő antitest-termelést. A kormány ugyan elindított egy országos mérést, melynek első eredményeit eredetileg május végére ígérték, de ezek még mindig nem érkeztek meg.

A hosszú interjúban szóba került a zuglói előválasztás is, ahol Karácsony és a Párbeszéd az MSZP-s Tóth Csaba mögé állt be Hadházy Ákossal szemben. Hadházyról a főpolgármester azt mondta, sokra tartja, helye kell legyen a következő parlamentben, de sajnálja, hogy Zuglóban indul.

– Az egyéni képviselői rendszer rendkívül jó vívmány, viszont ahhoz olyan jelöltek kellenek, akik valóban a helyi közösséget képviselik, és a választókerület nem lehet alibi a parlamentbe jutáshoz. Ákos indulásának van egy ilyen nem zuglói íze. Fontos a korrupcióellenes munkája, de ez az indulás nem egyezik az én demokráciafelfogásommal – tette hozzá.

Karácsony zuglói polgármesterként sokat küzdött a helyi MSZP-vel, egy kiszivárgott hangfelvételen pedig azt állította, hogy Tóth többször megfenyegette a családját. Erről most azt mondta, „volt olyan fenyegetés, amikor ezt rá hivatkozva tette valaki. De azóta ezeket a kérdéseket tisztáztuk”.

A főpolgármester szót ejtett a 99 mozgalomról is: nincs olyan tervük, hogy egy szorosabb integrációs szervezete legyen az MSZP-Párbeszéd-LMP vonalnak. Szerinte „ez egy olyan társadalmi mozgalom, amihez olyan emberek csatlakoztak, akik nem kívánnak pártpolitikával foglalkozni”.

Persze Orbán Viktor neve is elhangzik az interjúban a formálódó kínai-amerikai hidegháború kapcsán. A főpolgármester szerint „Orbán Viktornak sikerült belelökni Magyarországot a két legnagyobb hatalom között kialakuló hidegháborúba, két cintányér között van a fejünk. Én ezt nagy hibának, káros politikának látom”.