Karácsony: Orbán nem válaszolt arra, lesz-e ingyenes tömeges tesztelés

Karácsony: Orbán nem válaszolt arra, lesz-e ingyenes tömeges tesztelés

Karácsony Gergely (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A főpolgármester szerint hiába javasolja Orbán Viktor, hogy ő alakítson ki jó kapcsolatot az operatív törzzsel, nem kapott tőlük választ február óta.

Pénteken is folytatódott a főpolgármester és a miniszterelnök adok-kapokja. Karácsony Gergey csütörtökön arról érdeklődve írt nyílt levelet a miniszterelnöknek, lesznek-e ingyenes, tömeges tesztelések. – Talán miniszterelnök úrhoz is eljutnak jelzések arról, hogy sokak számára okoz megoldhatatlan terhet a tesztek kifizetése, pedig ezen munkahelyük megőrzése, gyermekeik iskolába járása múlhat – írta Karácsony. Hangsúlyozta, a felelős kormányzati szervektől a védekezésben eddig is jelentős szerepet játszó önkormányzatok – az első hullámhoz hasonlóan – továbbra sem kapnak érdemi tájékoztatást, semmiféle pluszinformációt, holott szerinte erre a jelen helyzetben nagyon nagy szükség lenne.

Orbán Viktor erre csütörtökön úgy válaszolt: a dolgok mostani állása szerint az operatív törzs nem látja szükségét annak, hogy Budapesten külön, speciális, az országos szabályoktól eltérő és annál szigorúbb intézkedéseket léptessen életbe. Javasolta azt is: Karácsony Gergely építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével.

Erre reagált pénteken reggel Karácsony, aki azt írta közösségi oldalán: arra a kérdésre nem kapott választ, hogy „a kormány megfogadja-e a saját szakértőinek a javaslatát, és elindul-e az ingyenes, tömeges tesztelés Magyarországon”.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3584883821544438?__cft__[0]=AZWE5KobS2ThX7fF_raGgjCn72hyDmTQYZnJmjWKJNE9cO-RkfI9_tdoCemTimeXkoJqnRaIyA-PwKr4BSqN6StqI62xfbLp2BXZOw-IfLKAijtj9potK2vIocZAU8ePP9n9ZGgk7MPv2SN8VvdxtVtFM9i8WgMHmiVg7WHHt0BpZw&__tn__=%2CO%2CP-R

Szerinte egyébként a fővárosi operatív törzs megalakulása után azonnal kezdeményezték a jó viszonyt a kormányzati operatív törzzsel, ám ezt a választ kapták: ,„A védekezéssel kapcsolatban önkormányzati feladat eddig nem keletkezett, amennyiben erre sor kerül, haladéktalanul tájékoztatni fogjuk Önöket”. – Ez február 29-én volt. Azóta semmi. Lehet, hogy a következő szökőévre várnak? – zárta bejegyzését Karácsony.

Karácsony Gergellyel egyébként a Magyar Hang pénteki számában olvasható interjú, míg Orbán Viktor pénteken reggel beszélt a Kossuth Rádión többek közt arról, lázmérés jön az iskolákban.