Karácsony Palkovics „ékszerdobozáról”: A csecsebecséknél jobban érdekel a magyar fiatalok lakhatása

Karácsony Palkovics „ékszerdobozáról”: A csecsebecséknél jobban érdekel a magyar fiatalok lakhatása

Karácsony Gergely és több kerületi polgármester a tájékoztató kampány bejelentésekor (Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán közölte Palkovics László innovációs miniszter: szeretne tárgyalni a Fudan Egyetem kapcsán Karácsony Gergely főpolgármesterrel és a beruházásban érintett kilencedik kerület vezetőjével, Baranyi Krisztinával. Hozzátette, amit ajánlanak, az egy „ékszerdoboz” mind Budapestnek, mind Ferencvárosnak.

A miniszter szavaira szerda este reagált Karácsony Gergely főpolgármester. – Azt mondta a miniszter, hogy ez az ékszerdoboz „nem lesz semmi”. Hát az biztos, 500 milliárd a magyar adófizetők pénzéből tényleg nem semmi. Viszont baromi sok. Ki látott már 500 milliárdos ékszert? Ráadásul olyat, amit azoknak kell kifizetniük, a magyar adófizetőknek, akiket meg se kérdeztek, kell-e nekik ez a smukk. Én persze nagy híve vagyok a tárgyalásoknak. De engem a csecsebecséknél jobban érdekel több mint tízezer magyar fiatal megfizethető lakhatása, amit a kínai egyetem nem, csakis a Budapesti Diákváros biztosít. Ezért aztán a Budapesti Diákváros egyetlen négyzetméterét sem adjuk semmiféle ékszerdobozért cserébe – jelentette ki Karácsony.

Hozzátette: ők a kormánnyal diákszállásokról és nem ékszerekről kötöttek megállapodást, ehhez tartják magunkat. – Ha a kormány a korábban kötött megállapodás felrúgásáról akar tárgyalni, annak azért lenne egy fontos előfeltétele: hozzák nyilvánosságra mi is van abban az ékszerdobozban. Ezt kértem már napokkal ezelőtt. Fejezze be a titkolózást a kormány, hozzák nyilvánosságra a kínai egyetemmel kapcsolatos összes eddigi kormánydöntést, megkötött, vagy előkészített szerződéseket. Az lenne csak a „nem semmi” – zárta bejegyzését a főpolgármester.