Karácsony válaszolt Palkovicsnak: Ott leszek, viszek tollat

Karácsony válaszolt Palkovicsnak: Ott leszek, viszek tollat

Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogadja Palkovics László innovációs és technológiai miniszter vasárnap érkezett meghívását, és ott lesz hétfő reggel a minisztériumban Karácsony Gergely főpolgármester.

„Lépjünk túl azon, hogy vasárnap délután másnap reggelre tárgyalni hívni valakit finoman szólva nem elegáns, főleg, ha telekürtölöd vele a sajtót. Lépjünk túl azon is, hogy miniszter úr saját szavait cáfolja azzal, hogy most hirtelenjében elküldte a támogatási szerződést, hiszen korábban azt mondta, csak az aláírásom hiányzik a folyósításhoz” – fogalmazott a főpolgármester Facebook-bejegyzésében.

Hozzátette: „Az igazi kérdés az, miért kell az egységes ellenzéknek tiltakozni, követelőzni, akciózni, erőt mutatni ahhoz, hogy a fővárosi közlekedés hozzájusson a törvényben garantált támogatáshoz? Ami egyébként is egy igen szerény összeg, a teljes költségvetés mindössze 7 százaléka, nagyjából annyi, amit a jegyet és bérletet vásárló utasok áfaként már befizettek az államnak. Én mindenesetre ott leszek holnap reggel, és viszek magammal tollat is, hogy a budapestiek ne lássák kárát a kormány kicsinyességének.”

A tárca délutáni közleményében azt írta, hogy a miniszter kész személyesen bemutatni Karácsony Gergelynek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét. „A meghívás elfogadása esetén a kormányzati oldalról véglegesnek tekinthető szövegváltozatot a felek akár azonnal alá is írhatják majd” - ismertették. Azt írták: a minisztérium a hétfőre tervezett találkozóval alkalmat teremt a támogatási szerződés véglegesítésére. Eredményes egyeztetés esetén, az aláírás után a tárca a megállapodásban foglaltak szerint gondoskodik a kifizetésről is - olvasható a közleményben.

A főváros vezetése már hetek óta követeli a kormánytól, hogy fizesse ki a 12 milliárd forintos éves hozzájárulást a közösségi közlekedés működtetéséhez, melynek határideje csütörtök volt. A héten úgy döntöttek, a BKK járatain is bemondják, hogy a kormány nem teljesíti törvényi kötelezettségét, és kilátásba helyezték, hogy hosszú távon korlátozásokra lehet szükség.