Karácsony támogatja Vona kezdeményezését, hogy a külföldön élő magyarok is szavazhassanak levélben

Karácsony támogatja Vona kezdeményezését, hogy a külföldön élő magyarok is szavazhassanak levélben

Karácsony Gergely fõpolgármester érkezik a Fõvárosi Közgyûlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erõsítéséért összehívott ülésére a Városházán 2020. szeptember 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely főpolgármester támogatja a kezdeményezést, hogy a külföldön élő magyarok is szavazhassanak levélben, írja az MTI. A főpolgámester szerdán a Facebook-oldalán azt írta: minden nemzet politikai közösség, és ebben a közösségben nem érezheti magát senki másodrangú állampolgárnak. „Arra kell törekednünk, hogy erősítsük a kapcsolatot a külföldre költözött magyarok és az anyaország között” – hangsúlyozta.

Az „online népszavazást” a napokban indította a Második Reformkor Alapítvány, amely azt kérdezi: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyarországon állandó lakcímmel rendelkező, a szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgárok levélben is szavazhassanak az országgyűlési választásokon?” A kezdeményezést elindító alapítvány vezetője Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke.