Karácsony: Van pénz a turizmusra, csak nem oda kerül, ahol leginkább kellene

Karácsony: Van pénz a turizmusra, csak nem oda kerül, ahol leginkább kellene

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Van pénz a turizmus támogatását célzó Kisfaludy-programban, csak éppen nem oda kerül, ahol a legnagyobb szükség van rá, Budapestre a jelen állás szerint egy árva fitying sem jut – írta Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán.

Hozzátette: a Turisztikai Ügynökség magyarázata szerint azért nem részesül Budapest a támogatásban, mert arra számítottak, hogy a fővárosban áll helyre leggyorsabban a turizmus. Finoman szólva tévedtek, hiszen a belföldi turizmus motorjai éppen a budapestiek, így nyáron csak a vidék jutott egy kis levegőhöz – fogalmazott a főpolgármester.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a program nyertesei ismételten „a szokásos körök”: a miniszterelnök barátai és üzletfelei és a „méltatlanul elhanyagolt” Felcsút. A kormányzat a bajban újra a szerencsések mellé áll, és azokat hagyja az út szélén, akiknek igazán szüksége lenne a segítségre – fűzte hozzá.

Mint írta, a Fővárosi Közgyűlés szeptemberi ülésén döntött Budapest turizmust támogató programjának elfogadásáról, de kormányzati segítség nélkül ez a fontos ágazat nem tud talpra állni. Ha az állam folytatja kicsinyes bosszúját Budapest ellen, a következmények beláthatatlanok lesznek – véli Karácsony Gergely.

(MTI)