Karácsony: Az orosz titkosszolgálatok próbálnak beavatkozni a magyar választásba

Karácsony: Az orosz titkosszolgálatok próbálnak beavatkozni a magyar választásba

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nincs Városháza-ügy. Az ügy, amivel szemben állunk, az a NER és az orosz titkosszolgálatok beavatkozása a magyar választási kampányba – erről beszélt a Fővárosi Közgyűlés ülésének kezdetén elmondott napirend előtti felszólalásában Karácsony Gergely. A főpolgármester beszéde jórészt a Városháza-ügyről szólt, aminek kapcsán egy vizsgálóbizottság felállítását is támogatják.

Támogatja a főváros vezetése a fideszes Láng Zsolt javaslatát, hogy vizsgálóbizottság alakuljon az úgynevezett Városháza-ügy kivizsgálására. Ismert, a kormánypárti média különféle kiszivárgott beszélgetésekre hivatkozva azt állítja, hogy Karácsony Gergelyék el akarják adni a Városházát, míg a főpolgármester ezt cáfolja. Azt mondja, hogy tavaly év végén foglalkoztak az épület hosszútávú fejlesztésének koncepciójával és minden különösebb vita nélkül kizártak minden olyan opciót, ami az értékesítést indítványozta.

– Önök nyilván szeretnék, ha eladó lenne a Városháza, mert meg akarják venni. De mi nem akarjuk eladni – fogalmazott Karácsony Gergely a fideszes polgármesterekhez fordulva. Majd azzal folytatta, hogy ők és a „lakájmédiájuk” olyan hangfelvételekkel próbálják bizonyítani az igazukat, amelyeket Magyarország leggazdagabb orosz hátterű befektetői – a Rahimkulov család – kezdeményeztek. A főpolgármester szavai szerint a városvezetés nem akarja eladni a Városházát, „a NER-rel ezer szálon összefonódó és egészen a putyini orosz vezetésig elérő család mégis úgy csinál, mintha meg akarná venni”. Itt említette, hogy titkos tárgyalásokat kezdeményeztek, a felvételeket összevágták és nyilvánosságra hozták. Majd jelezte a kormánypárti politikusoknak: „ne gondolják azt, hogy a 90-es évek óta itt lévő, a Gazprom üzleteiből Magyarország leggazdagabb embereivé vált család beszélgetéseit le lehet hallgatni és kiszivárogtatni az orosz állami vezetés tudta nélkül”. A magyar szuverenitásba való súlyos beavatkozásnak nevezte, hogy ezek az emberek Magyarország volt miniszterelnökével beszélgettek, ezt felvették és kiszivárogtatták.

Megjegyezte azt is, hogy milyen kiváló hanganyagot lehetne összevágni abból, hogy Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc hosszasan beszélgetnek Magyarország ügyeiről. Persze – tette hozzá – ilyen hanganyag nem készült.