Karácsony: Visszavisszük Budapestet Európába

Karácsony: Visszavisszük Budapestet Európába

Karácsony Gergely sajtótájékoztatója az önkormányzati választások éjszakáján (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Történelmi győzelem született ma Budapesten, ez a budapestiek győzelme, amit azért vívtak, hogy visszaszerezzék a városukat a hatalomtól – kezdte sajtótájékoztatóját Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere. Hozzátette: a hatalom emberénél mindig erősebb az emberek hatalma, a hazugságot mindig legyőzi a valóság. Ez a győzelem arról szól, hogy Budapest zöld lesz és szabad, a XXI. századból átvisszük a XXII. századba és visszavisszük Európába.

Karácsony szerint az elmúlt évtizedek leggyomorforgatóbb kampánya volt ez. Mindenkinek megköszönte, aki a közös sikerben részt vett. Megköszönte az ellenzéki pártoknak az együttműködést. Hozzátette: ez az eredmény mutatja, hogy ezen az úton kell továbbmenni. Budapest és a megyei jogú városok megváltoztatása az első lépés, hogy megváltoztassuk Magyarországot – mondta. Budapest holnaptól mindannyiunk közös otthona lesz, azokat is képviselni fogom, akik nem rám szavaztak – fogalmazott.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatója - Magyar Hang - A Túlélő Magazin

Karácsony szerint ez az eredmény azt is igazolta, hogy a pártok helyesen teszik, ha lehetőséget biztosítanak civil jelölteknek. Hozzátette: a kampány véget ért, most a munka következik. „Nekem az a dolgom, hogy békét hozzak. Ezért új alapokra szeretném helyezni a Budapest és a kormány közötti viszonyt, de nem háborúra, hanem együttműködésre készülök. Holnaptól elkezdjük megvalósítani a programunkat, és egy átlátható, tisztességesen, működő, zöld és szolidáris várost építünk. Október 14-től egy másik országban ébredünk, amely elkezdte visszavenni szabadságát.”

Orbán kész együttműködni a fővárossal | Magyar Hang

Karácsony elmondta: néhány perce Tarlós István telefonon gratulált, ebben a hívásban azt a régi Tarlóst véltem felfedezni, aki igenis szereti ezt a várost. Köszönöm neki ezt a küzdelmet, az eddig végzett munkáját. Új korszak kezdődik, Budapestet fel kell készíteni azokra a kihívásokra, amelyek rá várnak.

Percről percre tudósításunkat itt olvashatja.